2022.07.07 13:00 BRANTON Olvasottság: 302x
1

A halál hídja hív

2011-ben eljött az ötödik Végső állomás film, melyet Steven Quale hozott el nekünk. Az a Steven Quale, aki a nagyszerű James Cameron keze alatt dolgozott. Annyiban tehát biztosak lehetünk, hogy a film nem fog rosszul kinézni. Ez be is bizonyosodik. Illetve a film ismételten 3D-re készült leginkább, mint a negyedik rész. Ott a különbség, hogy ez legalább pazarul néz ki, az meg nem.

Főhősünk Sam és barátai egy céges busszal utaznak. A North Bay-hídon vannak, amikor Samnek látomása támad. A látomása során a híd összeomlik, az autók és vele együtt az emberek, a mélybe zuhannak. Emberünk pánikba esik, gyorsan le is száll a járműről barátaival együtt. A baleset bekövetkezik, a társaság pedig sorra kezd hullani, miközben elkezdenek nyomozni. Az egyik legnagyobb pozitívum, hogy ez a rész bizony tényleg látványos. Nem hiába, hiszen Quale azért ért a speciális effektusokhoz. A sztorin csavartak egyet a készítők, amely most kivételesen jól sült el. Tetszik ez a gyilkolj, hogy időt nyerj dolog, kellően misztikus.

A halál hídja hív

Valamicskét kapunk is az első kettő rész hangulatából, amely szintén pozitívum. A színészek is jobbak mint az előző részben, habár egyik sem egy Oscar-szint. Brutalitás talán itt van leginkább a maximumra pörgetve, amely egyébként zavaró is. Öncélú helyenként, talán túlságosan is. Egy bizonyos halálesetre viszont azt tudom mondani, hogy nagyon a helyén van. A tornászosra gondolok, melyet akárhányszor látok, elborzadok. Hatásos, meghökkentő és véres. Amit kiemelnék még az a kezdő baleset, amely ugye a hídon történik. Nem elég, hogy baromi látványos amit látunk, de szintén hatásos is. Ugyan a második rész autópályás szerencsétlenségét nem übereli, de azért sikerült megközelítenie azt.

Kellemes meglepetés volt nekem ez a mozi, mert a harmadik és negyedik rész után még rosszabbra számítottam. Ehhez képest kaptam egy tök korrekt mozit, amely ugyan nem ér fel a 2000-es első és 2003-as második fejezethez, de mindenképpen a legjobb folytatás, közvetlenül utánuk. Persze, logikátlanságokkal itt is találkozunk, rosszul vagy éppen semennyire felépített karakterekkel is, de nem annyira zavaró ez. Ami még tetszett ebben a moziban, hogy mert okosan visszautalni, egy pofátlan csavarral a végén. Akárhányszor és akárhogy nézem ezt a részt, teljesen rendben van.

Kíváncsi vagyok, Jon Wattsék mit hoznak össze az ősszel érkező hatodik részre. Bízom benne, hogy egy legalább ilyen korrekt mű lesz, mint az ötödik epizód. Aki szerette az első kettő részt (vagy még a harmadikat is), és nem látta az ötödiket, annak tiszta szívvel ajánlom, hogy fusson neki, mert igenis megéri! Nem 5 csillag, még csak nem is 4, de egy 3-3.5 csillagot simán megkap.

horror

A sors ismét lecsap, a halált ezúttal sem lehet kikerülni. Hiába menti meg a férfi a munkások életét váratlan látomásának köszönhetően, a halál nem pihen, és minden áron... több»

1