2022.07.04 00:47 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Második feldolgozás.

Az 1997. március 13-án bekövetkezett UFO észlelés első mockumentary-found footage feldolgozása, de őszintén bevallom, nekem a Phoenix Forgotten jobban tetszett.

"Based on true events"

Akik ebben az időben Phoenixben tartózkodtak, és éppen nem aludtak még, látták az égen ezeket a fura égi jelenségeket, amiket nem sokkal a megjelenésük után a kormány már cáfolt, vagyis ferdített.

A katonaság arra hivatkozott, hogy gyakorlatoztak, a "civil" magyarázat meg arra tért ki, hogy csak jelzőrakéták voltak.

Pedig a televízió premier plánban mutatta, hogy helyi idő szerint fél nyolc és fél tizenegy között egy 450-500 kilométeres sávban, repülő objektumok jelentek meg az égbolton.

Tömeghisztéria tört ki, és a civil lakosság magyarázatot követelt. Erre jött ki a kormány béna, suta és védekező magyarázkodása.

Majd a média kiderítette, hogy nemcsak a feltűnő fények volt a fontos, hanem négy fiatalember (túrázók) is eltűntek az Estrella Mountain Regional Park területén.

A film áldokumentarista stílusban az ő eltűnésüket dolgozza fel.

Sajnos, a hibákról is beszélnem kell.

Az első harmaddal nemigen volt bajom, jók voltak a bevágott riportok, emlékezések, a srácok bemutatása.

De aztán ez elsikkadt, és személytelenek maradtak mind a négyen. Ryan (Troy Baker), Glenn (Yuri Lowenthal), Mitch (Travis Willingham) és Jacob (Liam O'Brien).

Számomra arctalanok és személytelenek maradtak. Akkor inkább már Krissy (Elise Muller) lett volna a negyedik, ő legalább egy dekoratív csaj.

A második harmadban a srácok látják a fényeket quadozás közben, és elkövetik azt a hibát, hogy meg akarják nézni, hogy mi történt a robbanás környékén.

Elkezdődik az erőszakos kamera rángatás, ez oké, de amikor megláttam a "lényeket", ideges lettem. Mik ezek a nagyra nőtt rovarok?

Hogy férnek bele a szűk, lopakodó szerű űrhajójukba? Ráadásul ezért utaztak millió fényévet, hogy barbár módon embereket szaggassanak szét? Szóval az utolsó 25 perc totál szétesett, amihez a vallási fanatikus őrült, Walt Gayson (Michael Adamthwaite) karaktere sem tett hozzá semmit.

De most komolyan!

Az ide lelátogató "idegenek" simán lélegeznek a levegőnkből, mindig félelmetesek és mindig brutálisan erőszakosak.

Igaz, ha nem így lenne az megint az E.T. szintjére süllyedne le, és lehetne haza telefonálni!

Egy közepes film a gyenge színészi teljesítmény és az utolsó 25 perc miatt (is).

Csak jeges víz és narancsos étcsoki.

A többi felesleges.

misztikus | sci-fi | thriller

A The Phoenix Incident című sci-fi története egy csapat barát esetét meséli el, akik a Phoenix városának közelében található hegyvidéken kirándulnak. Az út során különös... több»

2