2024.01.06 18:49 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Hó, hideg és szinte semmi más!

Tomas Alfredson szerintem túlkombinálta a filmet, aminek az alapja azért adott lett volna egy pörgős és brutális pszicho-thrillerhez!

De hiába a jó alapok, ha szinte semmi nem jön össze!

Hó, hideg és szinte semmi más!

A film eleji kis „intró”, amit akkor hirtelen nem értünk és a rém lassú és kissé unalmas kezdés...

Vártam, na mondom, mindjárt...

Na, na mindjárt...

De nem, valahogy a szürrealista és kissé extrém kezdés nyúlik, mint az a bizonyos tészta!

A „whodunit” is kb. a feléig működik, hiszen a lepel elég hamar lehullik gyilkosunkról...

Pedig a színészi gárda adott, hiszen nem mondhatjuk, hogy Michael Fassbender, Charlotte Gainsbourg, J. K. Simmons és Val Kilmer nem lennének ikonikus alakok a filmszakmában! És mégis valami nem működött az összhatások alapján!

De nézzük a sztorit!

Adva van egy pszichopata gyilkos, aki egy megszokott minta alapján végzi ki áldozatait. A nyomozás menete nekem kissé statikus és merev, nem túl érdekes, inkább nyers és dekadens...

A Hóember motívumot sem igazán értettem, hiszen utólag megállapítva, sok értelme nem volt az egész filmben. A hideg, nyirkos, ködöd Oslo, a végtelen havas tájak szépek, de a színészek Fassbenderen kívül bio-porhüvelyek, semmit nem adnak hozzá a film értékeihez. Egy-egy easter eggnek tudtam volna már örülni, hiszen a film második részében tudtam, ki a gyilkos, max. Katrine (Rebecca Ferguson) halálán lepődtem meg kissé. Plusz a film végi lezárás sem durrant akkorát, mint vártam volna.

Marco Beltrami zenéje és Dion Beebe filmkockái tetszettek, de úgy nagyjából ennyi. Pufogtatok egy kis közhelyet! Elszalasztott lehetőség, semmi több. Nekem a tipikus egyszer nézős!

Az IMDb-n ez a film 71 ezer vélemény után 5,2/10-nél tart, a TMDB-n 2128 szavazat után 52%-on áll, nálam pedig három csillag és 61%!

Tél lévén egy jó kocsonyát (én készítettem) falatozom, fahéjas, szilvás teát kortyolgatva hozzá...

Persze, a kedvenc fotelemből, honnan máshonnan?

62 Hóember  (2017)

dráma | krimi | misztikus | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Amikor leesik az első hó, és Harry Hole, az elit nyomozóosztag vezető detektívje egy eltűnt áldozatról értesül, arra gyanakszik, hogy egy rejtélyes sorozatgyilkos lépett újra... több»

1