2021.08.08 14:58 Eastern79 Olvasottság: 156x
2

Ezoterikus mese

Rhonda Byrne a 2006-ban megjelent Titok című művével (amelyből film is készült) végleg beírta magát az ezoterikus történelembe, röpke fél év alatt több millió könyv talált gazdára. A vonzás törvénye és a rezgések, frekvenciák világa a kvantumfizikával karöltve magyarázza meg, hogyan alakítják valóságunkat a gondolatok és az érzelmek. Azóta sok más könyv is napvilágot látott már a témában, köztük a népszerű műsorvezető, Oprah Winfrey talán az egyik legtermékenyebb. Talán nem véletlen, hogy szerepet vállalt a produkcióban.

Bár a film Madeleine L'Engle művéből készült, alapvetően a fent említett témakörben igyekszik maradandót alkotni, több-kevesebb sikerrel. A Disney-től elvárhatóan a látványra ezúttal sem lehet panasz, azonban a film többi részével akadnak gondok. Nem ismerem ugyan az eredeti könyvet, de a filmben sajnos elég kétdimenziósra sikerültek a karakterek. Az átadni kívánt információ is leegyszerűsödött a jó és rossz küzdelmére, pedig a történetben lett volna potenciál némi érdemleges tudás átadására, így azonban sajnos egy felturbózott ezotv-s showműsorra emlékeztet. Pedig önmagunk elfogadása és a valódi, dogmáktól mentes szeretet megélése fontos téma, csak itt sajnos elveszik a díszletek közt.

Ezoterikus mese

Az Oprah által megformált segítő inkább tudálékos, mint bölcs, a Reese Witherspoon által életre keltett pedig kissé infantilis benyomást tett rám. A Mindy Kaling által megformált harmadik univerzumtündér a facebookos angyalnindzsákhoz hasonlóan bölcs idézetekkel riogatja a nagyérdeműt és a többi szereplőt. Ugyanis ők hárman hivatottak segíteni egy fiatal lánynak, Megnek (Storm Reid) megtalálni az apukáját (Chris Pine), aki tudós lévén egy nap átugrott a szomszéd galaxisba, és elfelejtett hazajönni.

Persze azt is figyelembe kell venni, hogy azért ez egy tini szerelmi történet (is), és nem egyetemi professzoroknak készült vizuális segédanyag a hétvégi dimenzióugrásokhoz, ebből a nézőpontból viszont egy nagyon látványos és kellemes fantasy történet kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

50 Időcsavar  (2018)

családi | fantasy | kaland | sci-fi

Miután tudós édesapjuk nyomtalanul eltűnik, három különös lény jelenik meg a testvérpárnál, és egy barátjukkal együtt az űrbe küldik a fiatalokat, hogy rátaláljanak az... több»

2