2020.04.19 15:59 Danny99 Olvasottság: 527x
0

Cseppet sem kedves és illedelmes nővérek

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

A rendkívül megosztó (a kritikusoknak tetszett, a nézőknek nem nyerte el a tetszését) Bővérű nővérek alapja Boccaccio Dekameron című műve, abból is a 3. nap első két novellájából építkezik.

Cseppet sem kedves és illedelmes nővérek

A film szinte családi projektnek tekinthető, mivel Dave Franco játssza a kertészt, felesége, Alison Brie a gazdag apácát, és Kate Micucci mellett a harmadik apáca Aubrey Plaza, akinek az élettársa, Jeff Baena rendezte a filmet.

A történet szerint Massetto, a szegénylegény, aki titokban a földesurának a nejével hál, lebukik. Menekülése során találkozik a nem messze fekvő apácakolostorban élő Tomasso atyával (John C. Reilly), akitől segítségért cserébe szállást és munkát kap. A szabad szájú, nimfomán apácák vércseként repülnek rá a magát süketnémának hazudó kertészre, aki próbál ellenállni Ginevra (Kate Micucci) és Fernanda (Aubrey Plaza) közeledésének, mivel Alessandra nővér (Alison Brie) iránt kezd el komolyabb érzelmeket táplálni. A sztoriban helyett kap a leszbikusság és a boszorkányság is; a bíboros érkezésekor hág a tetőfokára, ami a kertész távozásához vezet. A nővérek a film zárásaként kimenekítik a fiatal férfit a fogságból.

A történet környezete és a szereplők ruházata hűen visszaadja az adott kort. A szereplők viselkedése viszont jóval visszafogottabb, mint az eredeti műben. Azt az erkölcsi fertőt, ami a novellákban megjelenik, maximum a film nyelvezete és képi világa adja vissza, tettekbe nem közelíti meg. Ez sokkolóan hathat egy korhatáros vígjáték, szatíra esetén, de Boccaccio műve a mai napig polgárpukkasztónak számítana. Példának jeléül a novellában nincs szerelmi szál, csak a vágyak enyhítéséről van szó. Massetto az összes nővérrel szexuális kapcsolatot folytat, és nemz nekik gyerekeket, akiket rejtegetnek a világ elől.

A film előnye, hogy 90 perc, ebből adódóan komoly kritika, hogy még így is voltak üresjáratok. Az elképzelés kiváló volt, a kivitelezés viszont nem volt elég puritán.

romantikus | vígjáték

Egy fiatal szolgáló gazdája elől egy kolostorba menekül. Csakhogy arra nem volt felkészülve, hogy az épületet egytől egyig érzelmileg labilis apácák lakják.

0