2024.02.12 19:33 Juki-onna Olvasottság: 227x
0

A pilóta üzeni, hogy megrepedt a motor, de majdcsak felszállunk valahogy

„Ilyen nincs! A tököm tele van!” Ezzel a mondattal meg is adja a kezdő lendületét és hangulatát a filmnek Kevin Kline. Persze ez előtt van egy kis bevezetés. Mikor Kate, a bájos (Meg Ryan) elengedi a vőlegényét, Charlie-t (Timothy Hutton) ( nekem nem jön be a pasi, tőlem mehetne bárhova) Párizsba egy konferenciára, és este jön a hívás, ahol közli a vőlegény, hogy elhagyja Kate-t, mert megismerkedett egy francia istennővel, és szerelmes, mint egy szonettban vagy egy filmben. A nők az ilyen szavak hallatán összeomlanak.

Csak keresgéljük a szétesett darabkáinkat, és próbálunk felállni, mert a nagy Ő el akar hagyni minket. Aztán összeszedjük a bátorságunkat, és nekivágunk a nagy útnak, hogy visszaszerezzük Charlie-t. Harcba szállunk, és mindent megteszünk álmaink férfija miatt. (Ha eszembe jut a barinőm, aki egy parókát vett azért, hogy leselkedjen a szerelme után? Szétröhögtem magam.) Még a repülőre is felülünk, amitől rettegünk.

A pilóta üzeni, hogy megrepedt a motor, de majdcsak felszállunk valahogy

(Az igazság az, ha egy férfi el akar hagyni egy nőt egy másik nő miatt, ígérhetünk mi szépet és jót, akkor is el fog menni! A barinőm mindig azt mondja, hogy ilyenkor segíteni kell neki csomagolni. Mielőtt a férfiak magabiztos és kaján vigyorral az arcukon nyugodtan hátradőlnének a karosszékükben, el kell mondanom, hogy a nők is ilyenek, csak most nem erről szól a film.) És a sors ilyenkor sodor az utunkba egy olyan, számunkra arrogáns férfit, akit mindig is kerültünk, Luc Teyssiert (Kevin Kline), a piti bűnözőt. Míg Kate imákat rebeg, hogy ne zuhanjon le a gép, addig a goromba és nőcsábász Luc olyan, mint egy bika. Igazából kettejük kapcsolatáról szól a film. Működik a kémia kettőjük között, és a párbeszédek is nagyon jók és viccesek. Egy varázslatos vígjáték hétfő estére. Át kell élni a filmet, és akkor nem fogunk csalódni a történetben. Számos humoros jelenetnek lehetünk tanúi, melyek megmozgatják a rekeszizmunkat, és lehet, hogy ezek a jelenetek nem is állnak olyan távol a valóságtól. Ezt csak mi, nők tudjuk. A betétdalok nagyon jók, főleg Paolo Conte - Via Con Me. Annyira jól visszaadja Kate csalódottságát és magányát egy idegen országban, és persze ne feledkezzünk meg a krimibe illő zenéről, mikor Kate meglátja a vőlegényét az istennővel. A forgatókönyvíró Adam Brooks egy igazán aranyos történettel rukkolt elő (belelát a nők lelkébe szerintem), és a rendező Lawrence Kasdan munkája is pazar lett. Ajánlom mindenkinek egy fáradt hétköznap estére. Jó szórakozást a filmhez!

dráma | romantikus | vígjáték

Meg Ryan és Kevin Kline romantikus vígjátékában két istenverése érkezik a szerelmesek városába, Párizsba, hogy ott örökre leszámoljanak a romantikával és hátralevő... több»

0