2018.09.19 15:16 Márton Olvasottság: <100x
0

Inkább nyomasztó semmint  félelmetes...

Valahol nemrég olvastam hogy a Child Eater (magyarul még nem jelent meg, de a Gyermekevő címre feliratozták) egy amolyan "ízig-vérig izlandi horrorfilm lett", na ezzel az egy mondattal már el is kezdett a kíváncsiságom mozgolódni afelé, hogy nekem ezt látnom kell. (Sajnos!) Ott kezdeném hogy a produkciót csak félig mondanám izlandinak (ez is elsősorban a rendező és egyben forgatókönyvíró Erlingur Thoroddsen személye miatt volna, illetve mert eme úriember 2015-ben már elkészítette e film rövidfilm változatát és ennyiben ki is fújt az izlandi része) mert minden mást Amerikában dobtak össze és itt nagyon is kihangsúlyoznám a dobtak össze szavakat, mert ez kimondottan jellemző volt az egész alkotásra! Pedig még azt mondanám hogy egész jól indítanak, főleg a hangulatteremtés terén! Nem mondanám félelmetesnek, sokkal inkább nyomasztó volt a hangulata és talán pont emiatt bocsátottam meg a teljesen sablonos alaptörténetét a forgatókönyvnek. Aztán ahogy haladunk a történetben, az eleinte korrekt atmoszféra minősége rohamosan elkezd csökkenni, sőt én a film felénél már kezdtem egy kicsit unatkozni is (pedig itt már megjelent az épp aktuális "szörnyűnk" is) és ezt szörnyen nagy hibának tartom, főleg ha azt nézem, hogy maga a film stáblistával együtt is csak 82 perc volt. Valahogy semmi nem nagyon akart összejönni eme produkcióban, a karakterek banális alakítása, rossz szövegkörnyezetük, rém gyenge szörny megjelenítése és ostoba befejezése is csak tovább fokozta bennem azt, hogy ez egy nagyon gyenge film lett.

Amit egyedül tudtam értékelni benne, hogy legalább az első 20 percében még volt egyfajta súlyos atmoszférája/hangulata, de sajnos ennyi az összes pozitív tapasztalatom a filmről!

51 Child Eater  (2016)

horror

Egy egyszerű felvigyázással telő este horrorisztikus fordulatot vesz, amikor Helen, a bébiszitter rájön, hogy a kis Lucas szekrényében tényleg egy mumus lakozik. több»

0