2018.10.11 22:48 Szilonka Olvasottság: 716x
2

Semmi meglepő

A Húzós éjszaka az El Royale-ban egy nagyon izgalmas és sok-sok titokkal teli thrillernem mutatta magát az előzetese alapján. A filmet az a Drew Goddard rendezte, akihez olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Cloverfield, a Daredevil, a Mentőexpedíció vagy a Ház az erdő mélyén című nem mindennapi történet, amelyben szintén szerepel Chris Hemsworth. De visszakanyarodva a Húzós éjszaka az El Royale-banra a szereposztása nagyon izgalmas. Egy filmben a már említett Chris Hemsworth, Jeff Bridges és Dakota Johnson.

Jól hangzó nevek, bár eléggé eltérő karakterek, akiket furcsa egy filmben látni. Hemsworth felsőtestének megmutatása nélkül nincs film azt tudjuk, de a vonaglásaitól rosszul voltam. A film nagyon lassan építkezik, bár hova siessen van rá ideje. A játékidő közel 2,5 óra.

Semmi meglepő

A szereplők megismerése is lassan történik és nem valami izgalmas a felvezetés. Nekem unalmas volt, nem indított el bennem semmit, nem keltette fel az érdeklődésemet. Sok mindent az előzetes is elárult. Az, hogy a hotel két állam határán volt, sem tette különösebben szerethetővé a storyt, pontosabban nem tett hozzá semmit. Látványra tetszetős volt, de nélküle sem dőlt volna romokba a történet. Maga a motel téma eléggé közkedvelt a filmgyártásban, sok más filmet eszembe juttatott (Azonosság, Bates Motel), de leginkább Tarantino Négy szobáját. Maga a történetvezetése is hasonló, mint ott. Szobánként mutatja be a szereplőket. A filmben a karakterek történeteinek felépítése nagyon hasonló. Történt valami a múltban, ami miatt menekülni kényszerül. A múlt bemutatása eléggé elnagyolt, de maga a történek érthetőségét ez nem befolyásolta. Az egész történet nekem eléggé szaggatott és darabos volt és talán a legfőbb bajom, hogy nem igazán váltott ki belőlem semmit. Lehetett volna izgalmasabb és csavarokkal telibb, mert semmi meglepő nem volt benne. Ami olykor megtörte ezt az egyhangúságot az Cynthia Erivo csodás hangja és a filmben elhangzott dalrészletek. Összességében némiképp csalódás a film, én mást vártam tőle.

dráma | krimi | misztikus | thriller

Hét idegen találkozik a sötét múltú El Royale nevű hotelben. Mind a hét vendég maga mögött szeretné hagyni rázós múltját, és mindegyikük számára meg is adatik a... több»

2