2018.12.04 16:23 Márton Olvasottság: <100x
0

Nem sok olyan filmhez volt szerencsém eddig, amit kimondottan rajongók pénzéből és egy film rajongói készítettek el (tulajdonképpen ha jól emlékszem ez az első ilyen film amit láttam, de pozitívan csalódtam)! Nagy elvárásaim nem voltak a film felé, de mivel mint a slasher műfaj, mint pedig a Péntek 13. filmek, közel állnak a szívemhez, csak abban tudtam reménykedni, hogy ha már olyan személyek készítették el ezt a filmet, akik szintén rajonganak a Péntek 13.-ért, akkor annyira talán nem lesz rossz! És így is lett! Mert a Never Hike Alone című film szinte tökéletesen tudta megidézni azt, a fajta horrorfilmes hangulatot, ami miatt hatalmas rajongótábor alakult ki anno a Péntek 13.-as filmek körül! A film több igencsak pozitív tulajdonsággal is rendelkezett! Az első ilyen pozitívum, maga a története! Nincs semmi túlbonyolítva, ez egy tipikus slasher horror tulajdonságaival ötvözött mozgalmas kis horrorfilm lett! Már maga a játékideje is meglepett, 54 perc! (stáblistával együtt) szóval nincsenek mellébeszélések, nincsenek felesleges karakterek (itt jegyezném meg, hogy összesen 5 karakterből áll a színészgárda) és mindezek mellett végig működőképes volt a film! Sőt volt számomra egy hatalmas meglepetés is a film vége felé. Akik látták a Péntek 13. filmeket, azoknak Tommy Jarvis neve legalább annyira ismerős lehet mint Jason Voorhees-é, de a lényeg! Amikor Tommy megjelenik a filmben mint az egyik mentős, már azért is járt volna a készítőknek a pacsi, de hogy erre a szerepre pont azt a színészt kérték fel, aki az 1986-os Péntek 13.-VI.

rész-Jason él című filmben már eljátszotta Tommy karakterét...ez nekem kimondottan tetszett! Az is maximálisan meglepett, hogy ilyen alacsony költségvetés mellett (közel 20.000 dollár), mennyire jól nézett ki a végeredmény! Sok felvételt kézi kamerás szemszögből láthatunk (nos a filmekben ez a megoldás, nem kimondottan a szívem csücske) viszont itt valahogy ez engem nem zavart, sőt... Összegezve: a rajongóknak sikerült egy órára megidézniük bennem azt a hangulatot, amiért szerettem a Péntek 13.filmeket, ezért a négy csillagnál kevesebbre nem is értékelhetném jelen filmünket!

horror | thriller

A történetünk főszereplője Kyle, egy videos túra blogot vezet. Legújabb videoját egy csodaszép erdőben akarja elkészíteni, de itt egy olyan felfedezést talál, ami még a... több»

0