2019.01.11 00:52 Berto49 Olvasottság: 402x
1

Most kéne abbahagyni!

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Vegyes érzésekkel álltam fel a mozi székéből, mert Eastwoodtól többet vártam. Elismerem, hogy valóságos csoda, hogy az ő korában vállalta a főszerepet, sőt a rendezést is, de nem jött össze a „Gran Torino” színvonala. Alapjában véve egy aggastyán bűnözőről szól, akit nem lehet felmenteni a körülményei miatt. Gondoljunk csak bele, hogy közvetve hány ember drogfüggőségét segítette elő.

A családi kapcsolatai a saját hibájából romlottak ennyire meg, a feleség halálos ágyán történő érzelgős kibékülés csak a könnyzacskók elleni előre megfontolt támadás. Túlságosan hosszú játékidő, az autóval való furikázás unalmassá tette a cselekményt. Helyette inkább arra lehetett volna összpontosítani, hogy mi vezetett a családjától való teljes elhidegüléshez. Jelzés szinten tudható, de jobban ki kellett volna bontani, mert úgy a film drámaiabbá vált volna.

Most kéne abbahagyni!

Robert Redford az „Old Man and the Gun” után bejelentette a visszavonulását (egyébként abban a filmben ő is egy született bűnözőt játszott, aki többet volt börtönben, mint szabadlábon. Az idős színészek esetében ez lesz a trend, hogy rokonszenvessé tegyék a bűnök elkövetőit!?) Szerintem Eastwoodnak is éppen ideje lenne visszavonulni, mert néhány jelenetben attól féltem, hogy a kamera előtt fog összeesni. Tudom – olvastam – hogy megtörtént eset megfilmesítéséről van szó, csak azt nem értem, hogy pusztán az extrémitása miatt ezt valóban filmben kellett népszerűsíteni? A korábbi igen jelentős filmes tevékenysége miatt értékelem három csillaggal, de az emlékezetes filmek és rendezések nélkül a „rossz” minősítés lenne helytálló.

80 A csempész  (2018)

dráma | krimi | thriller

Clint Eastwood egyszerre rendező és főszereplő új filmjében, amelyben egy idős, magányos és filléres gondokkal küzdő férfit alakít. Earl 81 éves korára teljesen elvesztette a... több»

1