Közösség

Vélemény:

 

76 Csokoládé - Az összetartó erő

(2019)

Csokoládé - Az összetartó erő

 
JRD   2022.09.07 08:33
0

Egy film, amit sokáig kerülgettem a Netflixen, mire végül rászántam magam a megnézésére. És nem bántam meg.
Egy olyan élményben volt részem, amit (legalábbis számomra) kevés film, sorozat tud megadni. Nem szórakoztam, hanem érzésekkel viaskodtam. Eltekintve az első pár résztől, egyszer csak azt vettem észre, hogy folyamatosan a könnyeimmel küszködöm és gombóc van a torkomban. (Érzelmes ember lévén pedig volt, hogy el is sírtam magam.)
A sorozat nemcsak a szerelemről szól. Az szinte csak egy folyamatos mellékszál. Egy nem mindennapi helyszínen dolgozó főhőseink életének egyes pontjain túl megismerkedhetünk egy Hospice-ház lakóinak életével is. Számtalan kérdést feszeget ez a remek korai sorozat. Vajon meddig lehet a hagyományoknak élve eltűrni egy matriarcha katonás családvezetését? Vajon hogyan végződik két unoka állandó rivalizálása? Vajon egy fiatal szakács meddig menekülhet el egy gyermekkori szerelem emlékétől? Vajon hol kezdődik a családi összefogás és hol a családtag kihasználása? Vajon egy haldokló ember utolsó idejét valóban meg lehet szépíteni? Vajon milyen érzésekkel kűzdenek egy haldokló szerető családtagjai? Vajon egy emlék, egy íz felidézése könnyebbé tudja tenni a búcsúzás folyamatát?
Minden lakó mögött egy történet áll.
Menet közben meg is ismerhetjük a lakók történetét és ráébredünk arra, hogy amit addig egy habókos öregúr akaratosságának gondoltunk, ott mélyebb okok húzódnak. Ráébredünk arra, hogy a Hármas számú Vasharcos távozásának története kicsit megkönnyíti egy kistestvér elvesztésének fájdalmát.
Vajon képesek az ott dolgozók elhatárolni magukat a halál mindennapos látványától?
Rengeteg kérdés és ha megnézed, talán választ is találsz rájuk.
Szóval, filmre fel és jó szórakozást!