2024.03.24 18:53 fankbringa Olvasottság: <100x
0

Egyensúlyban a kisvárosi erőviszonyokkal

Az első évadot sikerült megtekintenem a Netflixen, utána láttam, hogy létezik még két évad. Érdeklődve várom, hogy mikor kerül be az is a kínálatba.

A sorozat azzal fogott meg, hogy normális történetet hoztak össze normális párbeszédekkel, és a rendezés sem próbálja meg ezt elrontani. Egy kicsit olyan, mint A mi kis falunk, csak azt nem tudtam végignézni. A poénok nagyon tetszettek. Főleg a szokatlan kontrasztjuk miatt, ami miatt gyanús lett, hogy élt együtt autizmus spektrum beteggel, annyira hihetők az oda nem illő kiszólások. Ez tetszett a Family Guyban is, és itt is nagyon a helyén van. Aki szereti az erős történeti hátterű filmeket, annak ajánlom megtekintésre.

Egyensúlyban a kisvárosi erőviszonyokkal

A film tele van közeli arcra fókuszált beállításokkal, ami nagyon kiemeli a színészi játékot. Mivel ez egy karakterközpontú dráma, elkerülhetetlen, hogy ezzel az eszközzel éljen a rendező. Alan Tudyk zseniális ebben. Annyira jól hozza a torz mimikákat, hogy az már szinte hihetetlen. Mintha rajzolták volna.

A többiek sem kezdők, innen-onnan szinte minden főszereplő ismerős lehet. Sara Tomko alakítása nem volt kiemelkedő, de a jelensége pont azt az egyensúlyt hozta a filmbe, amire szükség volt. Alice Wetterlund az Űrhadosztályból volt ismerős, itt egyszerűen zseniális. Több arcát mutatja, és mindegyikben nagyszerű. Különösen a csipkelődős arca tetszett. Corey Reynolds annyira hihetetlenül elszállt arrogáns rendőrfőnököt hoz, hogy minden részben azt várom, hogy valaki felpofozza. Nagyon tetszett. Egy pillanatra sem lankadt a kivagyisága, ami nagyon jól állt a karakternek. Kissé komplexusos. Elizabeth Bowen nem ad semmi különöset a filmhez, ő az a szereplő, aki a háttérből próbálja megoldani a dolgokat. Ő az elnyomott zsenik megtestesítője, aki fellázad a sorsa ellen, és kezébe veszi az irányítást. És igen, itt van Linda Hamilton, az örök harcos. A vezető, aki már akkor legenda, ha csak megjelenik a vásznon. Még meg sem szólalt, de már tudni, hogy ha csinál valamit, annak jelentősége lesz. Sarah Podemski a bárányarcú farkas. Látszólag békésen lebeg a felhőkben, de egyszer csak lecsap, mint a harci kutya. Kicsit ijesztő, de ez a lényeg.

Legendás mondatok születtek a filmben. „Hazaviszel, ugye?” „A szürkék? Alattomos seggfejek.” „Te szürke vagy? Hogy merészeled?” „Nem hiszem, hogy ők szörnyetegek. Azt hiszem, néhányan azért jöttek, hogy jót tegyenek. - Nem!” „Ezért hívják szerelemnek, mert már a nadrágodban van?” „Túl nagy kérés, hogy találjak egy független nőt, aki csak azt csinálja, amit akarok?” „Megölöd magad [hogy megmentsd a világot]? Annyira jó barát vagy.” „Nem szeretem a hívatlan vendégeket a házamban. Nos, most már tudod, hogy mit érzett a föld, amikor megjöttél.”

A film hátránya, hogy a nyelvezete nagyon szabados. Sok benne a káromkodás és bonyolult utalás. Kicsit illeszkedik a PC világhoz, kicsit illeszkedik a 80-as évek Amerikájához, egyfajta fura egyveleg, ami egyszerre teszi a filmet romantikussá és drámaivá. Max jelenléte egyfajta utalás a felnőttek tévedéseire. Annyira sokszor javítja ki Harryt, aki bár okosnak hiszi magát, mégis hülyeséget beszél, hogy alkalmas a felnőttek játszmákkal teli világának görbe tükröt tartani. És amúgy imádnivaló kis kölyök.

A történet abszurditása hol jót, hogy rosszat tesz a filmnek, de aki a hangulatot elkapta, azt mindig magával ragadja. Van benne gyilkosság, nyomozás, dráma, szerelem, akció. Mindenki megkapja a kedvenc műfaját az egyvelegből.

dráma | kaland | misztikus | sci-fi | vígjáték

A sorozat egy földönkívülit mutat be, aki kényszerleszállást hajt végre a bolygón, majd beilleszkedik mint egy coloradói kisváros orvosa. Titkos küldetése a Földön rövid... több»

0