2021.09.04 12:01 Tomi Tomi Olvasottság: 154x
1

Felesleges próbálkozás

Hooper 12 évre rá készítette el saját remekművének folytatását, ami nemhogy meg sem közelítette azt a minőséget, amit az első rész felépített a suspense-szel megtöltött világával, hanem a nyomába sem ért. Az érzéseim nagyon felemásak, fogjuk rá, hogy szórakoztatónak szórakoztató, viszont nem mondanám kifejezetten jó filmnek (na meg ugyebár az első rész nem is igazán arra összpontosított, hogy szórakoztassa az egyszeri nézőt, egyszerűen csak borzongatni akart).

Negatívumként felsorolnám Dennis Hooper revansát a Sawyer család ellen, ami bosszantóan unalmas és nevetséges jelenetek sorában bontakozik ki, valamint azt, hogy a nézőkben kialakult képet Hooper Bőrpofáról és a családjáról rendesen földbe döngölte. És erről nem a film tehet, sokkal inkább a magyar forgalmazó, de talán ide sorolnám a szörnyű audiovizuális élményt is (ezt a filmben csak szinkronnak csúfolják), ami alatt sokszor visszahallani az eredeti nyelvet, ebből pedig kialakul egy sehova se vezető katyvasz az ember fülében.

Felesleges próbálkozás

Szóval aki szándékozik megnézni a filmet, és nem szeretné egy üresen álló garázs hangzását visszakapni, az szigorúan csak angol nyelven álljon neki. Amit fel lehetne hozni pozitívumként, az az ízlésesen vérbő és jól kidolgozott látványvilág, valamint a filmvégi finálé, ahol rendesen felpörögnek az események.

Sajnos nincsen elhagyottnak hitt öreg farmház hófehér verandával, nincsen feledhetetlen, erdős üldözés, és nincsen egyetlen groteszk, lázálomszerű jelenet sem. Sajnos a második láncfűrészes mészárlás közel sem nyújt felhőtlen szórakozást, de egyszeri megtekintésre alkalmas.

horror | vígjáték

Az egyetlen túlélõ Sally Hardesty nagybátyja Lefty Enright bosszút esküdött, hogy nem nyugszik, ameddig Bõrpofáékat el nem kapja, már csak meg kéne találnia õket. Bõrpofa és... több»

1