2023.08.22 13:51 Juki-onna Olvasottság: <100x
1

Uram! Ments meg minket az őrültektől!

Így lőjünk „házi nyúlra”! Egy egyszerű és hétköznapi történet, ami nap mint nap megesik, és megeshet bárkivel, szerte a világban. Egy kis flört a munkahelyen, utána pedig jön a menekülés, üldözés, kergetőzés, ami maga a rémálom, és nincs megállás! Főleg, ha olyan kollégát fogtunk ki, aki pszichiátriai eset. Nem tudhatjuk, hogy kiben mi lakozik, ezért csak körültekintően járjunk el. A filmben az asszisztensnő, vagyis a pszichopata gonosz, erotikus ragadozó, egy bájos kis színésznő, Lisa (Ali Larter), és ezt drámai hangeffektusokkal megerősíti bennünk a rendező (Steve Shill) és a zeneszerző (James Dooley).

Meggyőzően játssza el a szerelmes, de annál őrültebb és veszedelmesebb kolléganő szerepét. Egyszerűen levakarhatatlan, és ez valahogy a néző bőre alá is bekúszik, és felzaklatja. (Sajnos vannak ilyen ragacs emberek.) Derek (Idris Elba, Ő lett az év legszexibb férfija 2018-ban) egy cégvezető és dolgos családapa, aki csak egy olyan „édes pillantást” vetett Lisára, és máris elindulunk a lejtőn. Ami ez után jön, az maga a Pokol.

Uram! Ments meg minket az őrültektől!

Még a film elején bepillantást nyerünk a kiegyensúlyozott, boldog családi életbe, addig a feleség, Sharon (Beyoncé Knowles) szimatot fog, és minden darabokra hullik. (A nők képesek a legkisebb „idegen” mozdulatot vagy pillantást is elkapni, és utána jöhet a spuri!) A végén jön a nagy összecsapás csajok között, és a jónak szurkolunk! (Persze lehet, hogy lesz olyan, aki a rossznak.) Felbukkan még a színészek között Joe Gage (Bruce McGill) és Jerry O'Connell (Ben), akit az Állj mellém! című filmben láttam először (sajnos nem sikerült a nagy nevek közé bekerülnie), a színészi alakítása felejthető ebben a filmben is. Egy könnyű thriller egy keddi, fülledt estére. Megéri megnézni (egyszer), kicsit megdobogtatja a nézők szívét.

dráma | thriller

Derek egy sikeres cégnél dolgozik pénzügyi tanácsadóként. Előléptetik, s ebből kifolyólag feleségével, Sharonnal és kisfiukkal a város egyik előkelő negyedébe költöznek.... több»

1