Közösség

Vélemény:

 

48 57 Másodperc

Egy gyűrű

 
fankbringa   2023.11.20 07:26
1

Leporoltak egy 1969-es novellát, ami 1972-ben díjat nyert, hogy megfilmesítsék. Alapvetően jó ötlet volt. Sikertörténetekből mindig hálás dolog filmet készíteni. Sajnos mi, nézők már nem vagyunk érte annyira hálásak. Az eredeti történetben a főhősünk hasonló fázisokon megy keresztül, mint a filmben. Mondhatni, van benne valamennyi történeti hűség, de sajnos a végére nagyon nem áll össze a történet. Az eredeti történetben a gyűrű útja haláltól halálig jár, míg a filmben adaptálták a kor igényeinek megfelelően. Emiatt elveszett belőle az a szörnyű emberi természet, ami a novellát naggyá tette, és belekerült valami cukormázas ideológiai közhely. Hogy egyszerűen fogalmazzak: a film lezárása nagy csalódás. Lehetett volna ez egy zseniális film, de nem lett az. Nincs benne semmi, ami képes emlékezetessé tenni.
A főszereplő nekem unszimpatikus volt. Nem volt benne semmi extra. Nem volt képes átadni a drámát, ezért elsikkadt a szerepe. Ez azért baj, mert ő kellene, hogy legyen a húzó ember a filmben.
Bevin Bru és Greg Germann párosa volt az egyetlen értékelhető a filmben. A többiek csak statiszták voltak. A fehérneműs lányok és a jóképű pasik sem tudták megmenteni a filmet.
A film nagy előnye, hogy nincs túlpörgetve. Megmarad a kellemes vasárnap esti tempónál, ami miatt a lassabb történetvezetésű filmek kedvelői kikapcsolódása garantált egy kis mi lenne ha élménnyel vegyítve. Egyszer nézős, sci-fi kedvelőknek és összeesküvés elmélet kedvelőknek javasolt mint érdekesség.