2024.01.04 13:28 Juki-onna Olvasottság: 892x
3

A rossz út választása mindig könnyebb, mert sima, az igazságért harcolni az igazi kihívás!

Nagyon tetszett a film, de megviseli az ember lelkét. Csapásokat kapunk újra meg újra, de felállunk, és megyünk tovább, és harcolunk az igazságért. Mondhatni, hogy a történet egy részét az élet írta. „A Ludvig von Kahlen által épített ház már nem létezik, és a helye ismeretlen.

A Kongenshus Emlékparkban emlékkövet állítottak fel az ő nevével .” (Wikipédia) Sajnos nem sok adatot találtam Ludvigról. Olyan megpróbáltatásokon, megaláztatásokon ment keresztül és küzdött egy célért, és nem adta fel, mert a saját hazájának a javát szolgálta volna, de a disznófejű nagyurak csak kinevetik. Annyi szenvedést élt át Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen), hogy egy emberöltő is kevés lenne ehhez. Bár egy egyszerű történetbe csöppenünk bele, de aztán bejárjuk a Pokol összes bugyrát.

A rossz út választása mindig könnyebb, mert sima, az igazságért harcolni az igazi kihívás!

Fájdalom, kínzás, éhezés, gyilkosság és minden rossz, amit csak el lehet képzelni, mindezt azért, mert egy ember Ludvig von Kahlen, termőföldet szeretett volna csinálni a dán lápvilágból. Senki sem hisz benne, de ő nem adja fel, és aztán jön egy zsarnok, kegyetlen szomszéd, és szembe találkozunk az Ördöggel, ahol a szegényeknek nem volt elégtételük a gazdagokkal szemben, ahol az éhezőket, szegényeket lenézték, és ennek megfelelően üldözték őket, és ahol a hatalommal rendelkezők eldönthették, hogy éppen mi a törvény. Az igazságérzetünk folyamatosan lázadozik, de nem tudunk tenni semmit. Michael Madsen nem mondhatnám, hogy a kedvenc színészeim közé tartozna, de ebben a filmben pazar alakítást láthatunk tőle. (Nem sok filmjét láttam, de látta már valaki nevetni? Én még nem!) A többi színész is odatette magát, főleg a gonosz Frederik De Schinkel (Simon Bennebjerg). Túlságosan is jól állt neki ez a szerep! A női vonal itt is gyengécskére sikeredett. A történet átélhető. A forgatókönyvírók: Nikolaj Arcel, Anders Thomas és a rendező: Nikolaj Arcel remek filmet hoztak össze, de kapunk is pár gyomrost tőlük rendesen! Azt nem igazán értem, hogy miért kapta nálunk A fattyú címet a film, hiszen nem ezen a vonalon mozgunk, sőt, alig érintjük ezt a szálat, de most már így marad. Ha netán egy könnyed filmre vágyunk este lefekvés előtt, jól gondoljuk meg, hogy elindítjuk-e, mert felkavaró, viszont nagyon ott van a szeren! Mindenkinek ajánlom! Jó szórakozást!

84 A fattyú  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

A 18. századi Dániában V. Frederik király kijelenti, hogy Jütland vad mocsarait le kell csapolni, művelni és gyarmatosítani kell a földterületeket, hogy a civilizáció... több»

3