2023.10.05 17:13 Crystaldeer Olvasottság: 140x
1

Szerelembe esni az első pillanatban

Lehet, hogy egyeseket megmosolyogtat ez a kijelentés, de én bizony megszerettem ezt a filmet az első pillanattól fogva. Egy igazi érzelmi hullámvasútra ültetett fel. Az repülős jelenet részében mosolyogtam végig, mint egy bolond szerelmes, azután meg könnyeztem. Valahogy ez a két érzelmi végpont váltakozott, mint ahogy a filmben is a drámai és romantikus hangulat.

Általában ritkán adok esélyt olyan filmek megnézésének, melyben számomra teljesen ismeretlen színészek szerepelnek, ezzel mégis kivételt tettem, és nem bántam meg. A két főszereplő karakter hihetetlen kedves és pozitív kisugárzású. De emiatt azt is érezheti a néző, hogy szinte valótlan egy ilyen találkozás. Külön tetszett, hogy a párbeszédek is szépen voltak kidolgozva, idegenként is udvariasan és kedvesen beszéltek egymáshoz. Manapság ez a stílus már elég ritka, de pont ezért érezhettem én is kicsit úgy, hogy visszarepített a tinédzserkoromba. Külön tetszett benne az élőszereplős narrátor, aki ráadásul még a szerencsetündért is alakította, vagy hívjuk a Sorsnak őt. Aki nem hisz az ilyesmikben, nyilván hülyeségnek találja, de akik viszont igen, azoknak tetszeni fog benne ez a plusz karakter. Nagyon jól oldotta meg a film azt is, hogy hogyan lehet kivitelezni azt, hogy a mobiltelefonok és az internet világában mégis elkerülje egymást két ember, pontosabban hogy ne legyen olyan egyszerű, hogy újból egymásra találjanak. Hisz, ha egy szerelem igazi, akkor úgyis visszasodorja őt az életébe.

Szerelembe esni az első pillanatban

Nyilván a történet fő szála kiszámítható, hiszen már az elejétől fogva tudjuk, mi lesz a vége, ellenben mégis tartogat egy-két olyan fordulatot, melyre a néző nem számít közben.

De a fontos kérdés igazából az, amire a film címe is utal, hogy Vajon létezik szerelem első látásra? Ez bizony nem csupán költői, mert én tudom a választ, hogy igen, de aki esetleg ezt nem hiszi, az nézze meg a filmet.

Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok a film értékelésével kapcsolatban, mert nálam nemcsak emiatt a sorsszerűség miatt talált be, hanem mert New York és London a kedvenc városaim közé tartozik, ezért mindig örömmel nézek egy olyan filmet, ami ott játszódik. Mivel a szereplőknek még nem láttam a többi filmjét, így nincs összehasonlítási alapom. Összességében az egyik kedvencem lett. Csupán azért adok végül 4 csillagot 5 helyett, mert egy kicsit úgy éreztem, hogy valami még hiányzott belőle.

dráma | romantikus

Hadley és Oliver a New Yorkból Londonba tartó repülőútjukon kezdenek egymásba szeretni. Hogy valaha is újra egymásra találnak, lehetetlennek tűnik, de a szerelem – és London... több»

1