2021.02.12 09:31 Kóborló Olvasottság: 716x
4

Nem jön a segítség

Egyre nehezebb felfognom, hova képes süllyedni egy egész korrektül elkészített horrorfilm sokadik része. 2003-tól 2012-ig öt rész készülhetett el a Halálos kitérő című horrorfilm szériához, mely olyan szintű mélyrepülést prezentált minőség terén, amivel még ezidáig nem találkoztam.

Azzal kezdeném, hogy már az alaptörténet is sántított, méghozzá nem is kicsit. Azzal indítani, hogy valamikor az 1800-as évek elején egy bányafalucska lakói nyomtalanul eltűnnek a hegyi emberekkel való rossz kapcsolatuk miatt, de idővel újra benépesedik a falucska, erre még egy fesztivált is szerveznek, hát finoman szólva egy ilyen felütéssel már az első percben sikerült meglepnie a forgatókönyvírónak, hisz kissé értelmetlennek tartottam.

Nem jön a segítség

Tulajdonképpen az egyre gyengébb folytatások miatt nem volt túl magasan az a bizonyos léc az ötödik résznél, de már ezt a szintet sem tudta megugrani a film története. Persze ahogy haladunk előre, úgy vált számomra egyértelművé, miért is kellett ezt a fesztiválos és hegyi emberek ünneplését beleerőltetni a forgatókönyvbe, merthogy szerves részét fogja alkotni a további történetvezetésnek. Nem szeretném ezt tovább taglalni, hisz spoilerek nélkül nem is menne, meg hát annyira fölösleges is a történet, hogy nagyon nem is érdemes foglalkozni többet vele.

Elöljáróban egyetlen nagy reményem volt a filmmel kapcsolatban, ugyanis képesek voltak leszerződtetni Doug Bradley-t (minden horrorrajongó kedvenc Pinheadjét). Ráadásként nem is egy apró, hanem egy igencsak fontos szerepre. Akár azt is írhatnám, hogy Bradley képes volt egy darabig elvinni az egész filmet a hátán, de végül a történet debilitása őt is maga alá temeti. Bár a színészi alakítások közül még így is messze csak őt lehet kiemelni.

Ismételten egy nagyon alacsony költségvetésű filmről beszélhetünk, de itt már olyan gyermekbetegségek is felütik a fejüket, hogy például több alkalommal is látható a hegyi embereket alakító színészek arca a maszk alatt. Tehát a kivitelezés szempontjából is ez eddig a leggyengébb rész, még úgy is, hogy itt sem nagyon szerénykedtek a készítők a brutális és véres jelenetek képernyőre vitelénél. Egy csillagot még megér, de csupán Doug Bradley jelenléte miatt.

horror

Egy csendes kisvárosban minden évben zenei fesztivált rendeznek, melyre sok fiatal érkezik a környékről, hogy alaposan kitombolják magukat. Ezzel a szándékkal látogatott el a... több»

4