Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Egy német sors


(A German Life)
Egy német sors

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
"Bár Brunhilde Pomsel mindig mellékszereplőként definiálta magát, akit egyáltalán nem érdekel a politika, mégis ő az egyetlen ma élő személy, aki közel állt a világtörténelem egyik legnagyobb bűnözőjéhez. A ma 105 éves Pomsel gyors- és gépíró titkárnőként dolgozott Joseph Goebbels náci propagandaminiszter alatt. Életében visszatükröződnek a 20. század jelentős történelmi fordulatai: az őrült húszas évek Berlinjében Pomsel egy zsidó ügyvéd titkárnője volt, aki 1933-ban emigrált. Ezután egy jobboldali nacionalista frontharcos veterán emlékiratait gépelte, majd egy náci párttag barátja szerzett neki állást a berlini rádiónál. A posztot úgy kaphatta meg az „apolikus” Pomsel, hogy ő is belépett az NSDAP-be. A film arra kényszeríti nézőit, hogy feltegyék maguknak a kérdést: ők mit tettek volna a helyében? Feláldoznák minden erkölcsi elvüket a karrierjük érdekében?" (Cirko Film)
(BéBé)
 
2017. 04. 22. 17:09 

Hihetetlen, mennyi minden van az arcunkra írva, amit az élet művel velünk. Ez a film olyan erővel hat az emberre, amit eleinte nem is regisztrál, csak mikor végignézte-hallgatta az egészet, akkor döbben rá, hogy mennyi sok mindent is kapott a filmtől.

 
2017. 04. 21. 00:26 

Nagyon különleges film, de kétségkívül nem való mindenkinek. Engem mindenesetre meggyőzött, egészen rendkívüli és ritka, hogy ilyen élményben legyen részem.

 
2017. 04. 23. 03:37 

Kissé átverve érzem magam, egy filmtől egyáltalán nem ezt a koncepciót várnám. Tény, hogy vizuálisan szép, ahogy kinéz, de olyan kevés energia lehet ebben, hogy minden más szinte összecsapottnak tűnik. Ez bosszantó azért.

 

A dokumentumfilm főszereplője Brunhild Pomsel, aki a náci propagandaminiszternek, Joseph Goebbelsnek dolgozott gyors-és gépíró titkárnőként.

(hp)
 

Magyarországon a Verzió filmfesztivál válogatásában mutatták be először.

(BéBé)
Movieaddicts: Egy német sors
„Eseménytelensége” ellenére az Egy német sors lebilincselően izgalmas alkotás, szinte beleszögezi a székbe a kicsit is értelmesebb és igényesebb mozilátogatót. 10/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.