66% 41 szavazat
Arabeszk

Arabeszk

Arabesque
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
19
Szereplők (19)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
Érdekességek
1
Díjak (1)
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

David Pollock oxfordi professzor, az arab hieroglifák szakértője, kellemes blazírtsággal veszi tudomásul, hogy egy közel-keleti miniszterelnök elraboltatja s felkéri, hogy vállalja el Beshraavi olajmágnás megbízatását. Vélhetően az olajmágnás összesküvést sző ellene, melynek a tervét egy hieroglifában kódolták. Beshraavi barátnője, a gyönyörű Yasmin saját házában titkos találkára hívja Pollockot. Figyelmezteti, hogy élete veszélyben forog, de a professzor azt tapasztalja, hogy Yasmin kettős játékot játszik, s átlagosan percenként hazudik, így nehezen deríthető ki, hogy kinek oldalán is áll valójában. Pollock és Yasmin végül is kénytelen együttműködni.

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1966.05.05.
 
2018.10.13 kounicakhaha

legújabb vélemény

Ez egy elképesztően jól sikerült thriller, szerintem egy örök klasszikus, ami amolyan "látni kell" kategória. Egyszerűen imádtam!

0
 
2017.09.11 paval

Nekem Gregory Peck kiemelkedő alakítása az, ami abszolút megmaradt ebből a filmből. Az ő játéka valahogy háttérbe is szorította a többieket, szerintem, ami persze nem túl szerencsés, mivel nem egy karakterdrámáról van szó. Ettől függetlenül szerintem nagyon is érdemes megnézni!

0