Játssz egy Asus ZenPad tabletért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Carol


(Carol)
Carol

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

A film története az ötvenes évek gazdasági fellendülése idején játszódik. A húszas éveiben járó Therese (Rooney Mara) eladóként dolgozik az egyik nagy manhattani áruházban. Egy nap munkája során találkozik az előkelő Carollal (Cate Blanchett), s kettejük között azonnal vibrálni kezd a levegő. Kezdeti baráti kapcsolatuk mindjobban elmélyül. A jómódú asszony boldogtalan házasságban él, egyedüli örömforrást kislánya jelent számára. Féltékeny férje amint tudomást szerez a viszonyról, megkérdőjelezi neje erkölcsösségét és anyai rátermettségét. Idővel újabb családi titkok is napvilágot látnak...

(forgalmazza: Vertigo Media)

(erare)
2016. 02. 14. 21:09 

Ezt a filmet a legjobb indulattal sem tudnám romantikusnak nevezni. Aki szerint ez a film romantikus az nem tudja mi a romantika, vagy annyira ki van éhezve, hogy már mindegy neki. Ezzel senkit sem szeretnék megbántani, csak mérges vagyok.
Egy biztos, hogy ha valaki olvasta a könyvet és szerette, akkor a filmet is szeretni fogja, ha nem szerette a könyvet - ezzel kevesebben vagyunk így - akkor a filmet sem fogja szeretni, mert tökéletesen adja vissza azt a semmit, amiről a könyv szól. Ennyire instant szerelmi történetet régen láttam. Ha még a történteket úgy magyaráznák, hogy szerelem volt első látásra valahogy csak bevenné a gyomrom, de ez még csak az se. Sajnos minden hiányzik a történetből, amitől egyáltalán történetnek lehetne hívni, ez inkább csak jelenetek egymás után lejátszása.
Az egyedüli, ami ér valamit ebben a filmben az Cate Blanchett játéka. Ő tökéletesen tudja megszemélyesíteni azt a Carolt, akit Highsmith elképzelt, mert egyszerűen sugárzik a szerepben, de ettől sajnos a film még rossz. Hiteltelen, nagyon erősen a képzelet szüleménye, ahogy az írónő is megírta.

2016. 05. 27. 16:18 

A filmben minden a helyén van: gyönyörű képi világ, díszletek és zene, korhűség (50-es évek), bonyolult érzések és azok közvetítése.

2016. 03. 07. 07:57 

Kiváló színészi játékok. Rooney Mara hiperszupercuki, Cate Blanchett dögös, együtt pedig hát hmm. Igen, elkell fogadni, hogy leszbikusok vannak, és nem gáz, számomra tök vonzó férfiként, és teljesen elfogadottnak tartom. Karácsonyi filmnek a gyerkőcökkel azért még nem ajánlanám, viszont bárkinek szívesen ajánlom, a képi világ is szép, meghát Rooney Mara is :D

Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Todd Haynes
Cate Blanchett
Rooney Mara
Todd Haynes
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett
 

A film alapja egy regény. A regényből készült forgatókönyvet a magyar származású Philly Nagy írta.)

(kissjanos21)
Revizor: NŐI TEKINTETEKBŐL MOZIT SZŐNI
Lélegzetelállító mívesség és kifinomultság keverékéből bódítóan magával ragadó élmény született Haynes egyszerre érzéki és intellektuális alkotásában. A Carol az idei Cannes első igazi gyöngyszeme, a filmtörténet újabb varázslatos pillanata. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA.
VOX: Carol
Todd Haynes igazi nagymesternek számít, ha a másság témakörében emberi portrékat kell megrajzolnia, így Patricia Highsmith regényét talán a legmegfelelőbb direktor adaptálta a mozivászonra: a Carol első osztályú dráma, társadalomkritikus szubtextussal megtámogatva. (80/100)
24.hu - Végül is a képeslapok is szépek
Jaj, a Carol, az a sokdíjas, ugye? Az biztos milyen szép, van benne zongora és pillogás és pasztellek, és jujj, olyan korszakos, mert jujj, lányok puszizkodnak benne, jujj. Hát, nem. (7/10)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.