58% 27 szavazat
Becsületkódex

Becsületkódex

DNA do Crime
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
16
Szereplők (16)
3
Képek (3)
3
Videók (3)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
6
Cikkek (6)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Szövetségi rendőrök összetett munkáját ismerhetjük meg egy példátlan nyomozás során, amely feltárja az ország bűnözésének felépítését.

(Hupka Adrián)

Rendező: Heitor Dhalia
Ország: Brazília
Premier: 2023.10.27. | Netflix (2023.11.15.)

Sorozat áttekintés

1. évad (2023) - 1 epizód

Hol nézheted

 
2023.11.29 blaise.judge

legújabb vélemény

Kellemes meglepetés

Brazil filmekről nekem a 90-es évek szappanoperái jutnak eszembe, és az a nemrég ugyanezen a streamingcsatornán látott nagy blőd kamionversenyzős akciófilmecske. Na ez nem az. Ez egy tényleg jól kidolgozott, izgalmas és akciódús krimisorozat. Mivel drámának is írva vagyon, de azt annyira nem erőltetném, mert szerintem az az egy a gyenge pontja az egésznek. De mivel összességében nekem a véleményem a sorozatról, így marad az 5 csillag. És remélem, lesz folytatása...

0
 
2023.11.20 szemtelen

Izgalmas brazil bandaháború

A „Becsületkódex” egy jól felépített akcióthriller, ami nyolc, egyenként kb. egyórás epizóddal mutatja be a brazil–paraguayi határ erőszakos és brutális alvilági életét, rablóbandáit és a rendőrség hajtóvadászatát. Körmönfont akciók, remek ötletek, jó tempójú harcok és üldözések a bűnbandák és üldözőik között. A sorozat lenyűgözően és hitelt érdemlően mutatja be az európai szemnek szokatlan agresszív és kegyetlen eseményeket, mindezt nagyszerű akciókoreográfiával, kézi kameramozgatással. A kiterjedt cselekménysor az első négy epizódban már bőségesen felkelti az érdeklődést, ami az 5. résztől kezdődően felerősödik, összerakható lesz a történet és egyéb fontos titkokat is megtudunk. Részesei leszünk a hihetetlenül összetett bűnüldözésnek, követjük az összefüggéseket és a nyomokat a legapróbb bizonyítékokban. Ugyanakkor részt veszünk a bűnbandák szövetségének rejtelmeiben, a rablások megtervezésében is. Összességében azt mondhatom, hogy ha szereted a bődületes, adrenalindús, fordulatos bandafilmeket, ha van türelmed és érdeklődésed a szerteágazóan bemutatott brazil alvilág és a rendőrség küzdelmét sokadszor is megismerni, akkor a „Becsületkódex” legyen rajta a filmlistádon.

0