65% 39 szavazat
Jack

Jack

Jack
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
27
Szereplők (27)
8
Képek (8)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
Díjak
1
Filmkritika (1)
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Jack élete a rohanás, minden figyelmét leköti, hogy időben felkeljen, felkeltse öccsét, iskolába menjen, vacsorát készítsen. Azonban Jack még maga is csak egy kisfiú, aki egyedülálló anyja, Sanna helyett kénytelen felnőtt módjára viselkedni. Egy baleset következtében a család… Több


Rendező: Edward Berger
Forgatókönyvíró: Edward Berger, Nele Mueller-Stöfen
Ország: Németország
Premier (HU): 2015.04.30.
 
2019.09.13 Berto49

legújabb vélemény

Vándorlás a nagyvárosban

Megrendítő élmény, a néző szíve majd’ megszakad, amíg nézi Jack küzdelmét a mindennapi élettel, ahogy a négy éves féltestvérét, Manuelt „pátyolgatja”. Megdöbbentő, hogy ilyen anyának nem nevezhető perszónák léteznek. Az állatok nagy részénél bekódolt ösztön, viselkedésforma az ivadékgondozás. Sanna esetében ez teljes mértékben hiányzott. Felelőtlen, független lényként élte a világát. Egy bakfislányhoz talán még illik is ez a magatartás, de két gyermeket a világra hozva meg kellett volna változnia. A gyerekszereplők kiválasztása telitalálat volt. A kis szöszi Manuel a szófogadás mintaképe volt. Egy szóra követte testvérét, akármennyire is térdig járta a kis lábacskáit. Jack (Ivo Pietzcker) pedig egyenesen tüneményes volt. Van két másik film is, amelyben szerepelt, a bakancslistám újabb filmekkel bővült. Nem nyújt könnyed szórakozást, de lélekben gazdagabb lesz a néző.

0
 
2015.05.12 ZeroHero

Nem túl bonyolult sztori (bár az ajánlóénál azért összetettebb), de a színészi játékok, a pszichológiai motivációk elég kegyetlen pontossága miatt sztem akkor is tetszett volna, ha nem éreznék életrajzi párhuzamosságokat..

0
 
2015.05.02 Vitya

Szomoru, szivszorito drama. En megkonnyeztem. A kitartasrol, a kuzdelemrol szol, es erzelmileg nagyon megfogo, melyen hato. Dramai, megrendito cselekmenyu.

0

A film összbevétele 80 552 dollár volt (imdb.com).

#1
 
Értékelés: 9/10
(2015. 05. 01.)
Egyedül Berlinben
Egy kisfiú keresi az anyukáját. Lényegében ennyiről szól a Jack. Edward Berger rendezőnek mégis sikerült egy annyira izgalmas (német) társadalmi drámát képre vinnie, hogy a film teljes 103 percére tökéletesen leköti a néző figyelmét. Több