73% 42 szavazat
Katalin cárnő ifjúsága

Katalin cárnő ifjúsága

Young Catherine
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
15
Szereplők (15)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Oroszország cárnője, hogy unokaöccsének, Péter nagyhercegnek a felesége legyen. Frigyes porosz császár értesül a történtekről és meghívja a családot, hogy útban Oroszország felé töltsenek pár napot Berlinben. Az oroszországi kíséretet a fiatal Orlov gróf vezeti. Sophie megismeri az udvart. A férjjelölt kedves, de meglehetősen éretlen, gyermeteg. Szentpétervárott a cárnő első kérése az, hogy vegye fel az ortodox hitet, a másik az, hogy nevét változtassa Katalinra. A lány még hozzá sem ment Péterhez, máris politikai ellenzője akad az udvarban Voroncov személyében, aki mindenáron éket akar verni közéjük, ugyanis fél a porosz hatás erősödésétől. Feleségével együtt elhatározzák, hogy megmérgezik a fiatal nőt.

Ország: Szovjetunió, Amerikai Egyesült Államok, Németország, Egyesült Királyság, Kanada, Olaszország
Premier: 1991.02.17.
 
2018.10.06 LadyN

legújabb vélemény

Az alapok jók. Tehát minden megvan benne ahhoz, hogy egy jó történelmi film legyen: kosztümök, és parádés korrajz. Julia Ormond nagyon meggyőzően alakít. Mondjuk, azt azért nem mondnám, h az egész produkció kiemelkedik az átlagból.

0
 
2016.09.01 Phalanx

III. Pétert kiválóan alakítja a színész. Emlékszem, hogy gyerekkoromban, amikor láttam, valami elképszetően ijesztő jelenségnek fogtam fel. Utána lejött, hogy valószínűleg valójában ennyire azért nem volt rettenetes.

0