97% 98 szavazat
Napola - A Führer elit csapata

Napola - A Führer elit csapata

Napola - Elite für den Führer
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
17
Szereplők (17)
39
Képek (39)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Németország 1942 A Hitler-rezsim politikai és katonai hatalma csúcsán van. A berlini Wedding munkáskörnyékről származó 17 éves Friedrich Weimer kiváló bokszoló. Tehetsége megnyitja előtte a Birodalom jövendő elitjét képző, politikai oktatási intézmény a Napola Allenstein kapuit. Friedrich ebben élete nagy lehetőségét látja, hogy megszabaduljon osztálya korlátaitól. Szülei akarata ellenére jelentkezik a neves iskolába. E számára idegen világban, melyben a nemzeti szocialista képzés és rend uralkodik, kemény konkurenciaharcra és váratlan bajtársiasságra talál egyszerre. Egy szökött hadifoglyok elleni szörnyű bevetés és az egyre mélyülő barátsága a csendes és okos Albrecht Steinnel választás elé állítják Friedrichet mely egyúttal fiatalsága végét is jelenti.

Rendező: Dennis Gansel
Forgatókönyvíró: Dennis Gansel, Maggie Peren
Ország: Németország
Premier (HU): 2006.07.20. | HBO Max (2024.05.08.)

Hol nézheted

 
2022.01.01 Emmersson

legújabb vélemény

Remek, alapmű!

A legjobb HJ-film!

0
 
2020.12.03 Di Canio

Elég kemények voltak a szabályok és a kiképzés az elit iskolákban, de van, hogy az érzelem győz. Ebben a filmben elég jól megcsinálták, milyen lehetett fiatalként az elithez tartozni, akár többször is nézhető, maradandó történet.

1
 
2019.07.27 kevelin

Az egyik legjobb náci film, ami nem Hitlerről szól, és valaha láttam. Még németórán néztük meg németül, és nekem nagyon tetszett. Hitelesen visszaadja azt, amilyen az akkori fiatal fiúk élete lehetett, akiket kiválasztottak erre a szerepre. Megható é... Több

0

A film összbevétele 144 065 dollár volt (imdb.com).

#1