64% 45 szavazat
Tíz perc múlva három

Tíz perc múlva három

Tíz perc múlva három
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
7
Szereplők (7)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Simon, az író fáradhatatlanul témát keres új regényéhez, amikor megismerkedik Izabellával, a festővel, aki épp a tihanyi apátságról készít képet. A férfinak ismerős ez a festmény, hiszen ugyanilyen függött annak idején nagyszülei lakásában. A kép szinte minden részletében hasonlít, még a templom… Több


Rendező: Dézsy Zoltán
Forgatókönyvíró: Dézsy Zoltán
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2022.03.03.
 
2024.01.26 Kinga Kecskeméti

legújabb vélemény

Kinek a papné... nekem ez tetszett!

Azt nem mondom, hogy elvarázsolt, inkább ellazított, könnyeddé tett. Elfelejtettem a gondjaimat. Már a kezdete, ahogy megszólalt francia nyelven a csodás, andalító dal. Meg persze Tihany, szívem egyik csücske, ahová minden évben lejárunk. Értékeltem, hogy csak visszafogottan mutatták, nem manipulálták a nézőket a táj szépségének örökös felvillantásával. Nagyon szerettem főhősünk (Andorai Péter Krisztián) megmosolyogtató, néha sületlen monológjait (itt-ott magamra is ismertem :) ). Kassai Ilona tüneményes volt 93 évesen a minden titkok tudója, a nagymama szerepében. Imádtam a tojáslikőrös kis poénját. Nekem még az is tetszett, hogy a szereplők folyamatosan elbeszéltek egymás mellett, mert hisz' ilyenek vagyunk mi, emberek. Farkas Viktória negatív karakterként remek kontraszt volt a többi szereplővel szemben. A piros ruhás, titokzatos Izabella (Vészabó Noémi festőművész) engem is elvarázsolt, hol felbukkant, hol eltűnt, mint a mesékben. Egy kis levendulaillatot is éreztem a levegőben. Az, hogy bekukucskálhattunk a Pintér Galériába és a Grünberger csillárkészítő üzletbe, pazar látványt nyújtott. Charlie Álarc nélkül című csoda szép száma telitalálat volt befejezésként. Szerintem ez a film nem akart nagyot szólni, csak szórakoztatni, és ez sikerült is neki. Kicsit misztikus mesevilág, „hol volt, hol nem volt...”, a vége pedig a néző fantáziájára van bízva.

0
 
2022.03.03 cody0507

Nagyon kellemes film, remek karakterekkel, amelyeket bár kevésbé ismert, de nagyon tehetséges színészek alakítanak. Számomra nem is igazán kell több egy jó filmhez.

1
 
2023.02.22 Boros Anett Nézhetetlen

Borzalom

Most néztem meg a filmet, szerintem pénzmosásnak jó volt. A no name, ZS kategóriás, magukat színésznek avanzsáló emberek alakításai rosszak, a főszereplő csávó full unalmas, semmitmondó, saját gondolatait közvetítő narrációja főleg. És ő a filmben ál... Teljes kritika

1
 
2023.02.04 Zoltán383985

Levendula

Háttérzajnak kerestem filmet, és ráakadtam erre. Nos, őszintén mondom, hogy kellemes film volt. Számomra áradt belőle a nyugalom, bár lehet, hogy csak a levendula ihlette ezt az érzést, hiszen azon a tájon játszódik a film. Sehol semmi sietség, néhol pont az ellenkezőjét tapasztalja az ember. Néztem a filmet, nem csak zaj volt. A mai rohanó világban kell ilyen film is, ami legalább a kikapcsolódást lelassítja. Nekem nagyon tetszett, a szereplők is aranyosak voltak. Kedves film.

0
 
2023.02.27 rakolaszlo

Szeretem

Egy korábbi – meglehetősen szigorú – nézői beírás után vettem a fáradtságot, és megnéztem a Tíz perc múlva három című melodrámát. Messzemenően nem tudok egyetérteni azokkal, akik nagyképűen bántják ezt a filmet. A Netflixen tudtam megnézni, ráadásul angol felirattal, mert egy ideje Doverben élek, és ellenőrizni akartam a fordítást. Kifejezetten szerethető, kedves film, nem tudom, mit látott az előző hozzászóló. Igen, sajnos a kis Andorai nem léphet édesapja nyomdokaiba, a sok – nyilván tudatosan választott – civil szereplő pedig valóban ad egy kis sutaságot a produkciónak, de ezen átvisz a rejtélyes történet, a szép Tihany és Charlie zenéje. Nem véletlen, hogy a Netflix adatai szerint tavaly júniusban ez volt a legnépszerűbb az újdonságok között. Én könnyen ráhangolódtam a balfácán főhős monológjaira, persze kell hozzá egy kis irodalmi műveltség is. Talán túl művészien szerette volna megrendezni a rendező a filmet, talán túlságosan is beleszeretett modelljébe, igen. Lehet, hogy máskor is megnézem. Végre egy magyar film, amely más, mint a többi, egy kicsit dokumentumfilm, egy kicsit könnyed és politikamentes.

0