Julia Ducournau francia forgatókönyvíró és rendező 1983. november 18-án látta meg a napvilágot Párizsban. A La Fémis in Paris végezte tanulmányait, ahol forgatókönyvírás csínját-bínját sajátította el. A filmszakmában 2011-ben debütált a Junior című rövidfilmjével, amelyet ő írt és rendezett, s a 2011-es Cannes-i filmfesztiválon díjjal is jutalmazták érte.
Ezután egy tv-filmmel jelentkezett, Mange címmel, s amelynek társrendezője volt. Következő alkotása a 2016-ban bemutatott különleges... Több
Julia Ducournau francia forgatókönyvíró és rendező 1983. november 18-án látta meg a napvilágot Párizsban. A La Fémis in Paris végezte tanulmányait, ahol forgatókönyvírás csínját-bínját sajátította el. A filmszakmában 2011-ben debütált a Junior című rövidfilmjével, amelyet ő írt és rendezett, s a 2011-es Cannes-i filmfesztiválon díjjal is jutalmazták érte.
Ezután egy tv-filmmel jelentkezett, Mange címmel, s amelynek társrendezője volt. Következő alkotása a 2016-ban bemutatott különleges horrorfilm, a Nyers volt. A filmben egy lány átalakulását követhetjük végig, aki vegetáriánus létére fokozatosan rákap a hús, sőt, az emberhús ízére. A Nyerset először Cannes-ban, a Kritikusok nemzetközi hete keretében mutatták be, s fogadtatása igen vegyes volt.
Ugyancsak 2016-ban Ducournau hazavihette a legjobb elsőfilmesnek járó díjat a Londoni Filmfesztiválról. A magyar közönség pedig 2017 tavaszán tekinthette meg a horrorfilmet a Titanic Filmfesztivál jóvoltából. A direktornő az írás és rendezés mellett konzultánsként működött közre a Ni le ciel ni la terre, A bőr alatt és A munkaügyes című francia filmeknél.
(ArpiHajdu és Réci)