2016.10.12 19:30 e-batta Olvasottság: <100x
0

Igazi odamondogatós

Aamir Khan miatt muszáj volt megnéznem, ki nem hagytam volna. Hiszen ki más játszhatná el E.T.-t és Esőembert egyszerre? Ráadásul a film nagy része erősen odamondogat mindenkinek, a hagyománynak, a férfi-női sztereotípiáknak, a vallásnak, a kasztrendszernek, a tabuknak. A földönkívüli, aki egyetlen éjszaka alatt kiolvassa a bordélyban az örömlányból, hogyan is kellene túlélnie a Földön a nehéz napokat, egy visszautasíthatatlan szerep lehetett Aamirnak, egyértelműen neki áll a zászló. A másik igazán jó szerep Anushka Sharmának jutott, bár nem értem, hogy miért kellett rá rövid parókát erőltetni, nagyon művi volt néhol. A televíziós riporter, aki először csak a jó sztorit látja meg a mókás figurában, aki Isten kőrözési plakátját nyomja minden arra járó kezébe, aztán mikor hosszabban elbeszélget vele, rácsodálkozik, hogy a fickó teljesen másként látja a világot, és mégis mennyire logikus, amit csinál.

Nagyon sokat lehet nevetni a filmen, és valahol mégis nagyon szomorú az egész. Hiába a vígjátéki karakterek, India nem tagadja meg önmagát, tragédiát is nyom be eleget a filmbe ahhoz, hogy ne érezzük magunkat annyira felhőtlenül.

Igazi odamondogatós

Igazság szerint annyira sok apró momentumból tevődik össze a film, minden, amit a kis alien megtapasztal, amíg köztünk jár, hogy nincs is értelme ezeket leírnom, mindenki nézze meg maga. Aamir Khan híresen elálló fülei még jobban elállnak, szemei néha akkorák, mint két csészealj, a film elején egy szál kazettás magnóval takarja el intimebb testrészeit (a pasi nem hagyta abba a gyúrást a Ghajini óta, és jól tette!), a járása Chaplin legjobb filmjeire emlékeztet, Anushka vadóc és lázadó, mint mindig, de ezúttal kettőjük közül ő a felnőttebb, és jó volt látni ot (akit nagyon megkedveltem a Kai Po Che-ben és a Shuddh Desi Romance-ban, a fiú előtt nagy jövő áll!), és Sanjay Dutt szerepe is nagyon ütős volt, alakítása pedig pont annyi, amennyi kellett.

Fura módon é volt a legsótlanabb szerep, egyszerűen nem írtak neki jó karaktert, és ütős mondatokat. Kár érte!

A filmet megtartottam, mert az utolsó, tv-show beli beszélgetést már nagyon sokszor újra néztem, igaz, kicsit túl utópisztikus egy Pakisztán-India jövőképnek, de a remény hal meg utoljára.

88 PK  (2014)

dráma | fantasy | szatíra | vígjáték

A PK című filmben egy különös idegen érkezik a városba, és állandóan kérdéseket tesz fel ott, ahol eddig még egyébként senki nem tett fel kérdéseket. Csak a neve... több»

0