2015.10.28 21:04 Sodanth Olvasottság: <100x
0

Peter Jackson megalkotta a fantasy legjobbját a mozivásznon. Tökéletesen adaptálta Tolkien nagyszerű művét Fran Walsh és Philippa Boyens közreműködésével. A New Line Cinema majdnem annyit kaszált a szérián, mint anno George Lucas. Az első két film fantasztikus volt, kellett nekik egy nagyszabású lezárás.

Itt végre minden volt, kellően sok csata, harc, de közben sok érzelem, dráma is kijutott. A színészek mind kihozták karakterükből a maximumot, nincs értelme kiemelni neveket, itt mindenki tökéletes volt. A film végig nagyon epikus hangulatú, mindenki megy a végső megmérettetés felé, ahol mindenkit mégegyszer próbára tesz a gonosz és a Gyűrű. Persze a gonosz elbukik, Középfölde megmenekül és beköszönt a béke.

A szereplők végre hazatérhetnek, akikért 3 évig izgultunk, rajongtunk értük, szerettük őket, minden a helyére kerül, valami felemelő érzés volt végig az egész film. Peter Jackson adott nekünk valami csodálatosat, Tokiennal együtt elhitette velünk, hogy bármennyire is kicsinek és gyöngének látszunk képesek lehetünk változtatni az életünkön és akár még a világon is. Fantasztikus történet ez, mindenkinek érdemes vele egy próbát tenni, kevés ilyen szép mese és szerethető fantáziavilág van. A 11 Oscar-díj megérdemelt volt, az egész trilógiát díjazták vele, a stáb áldozatos és kitartó munkáját elismerte a nagyérdemű. A Gyűrűk Ura nagyszerű utazás volt egy egyedülálló világba, elindította a képzeletünket, felvirágoztatta a fantasy műfaját. Azóta se sikerült felülmúlni és a három film megtekintése után a nézőnek fáj visszamenni a mindennapok sivár világába, ha más nem ezért a kikapcsolódásért már dicséretet érdemelnek a készítők. Köszönjük Peter Jackson és J.R.R. Tolkien.

dráma | fantasy | kaland

Szarumán legyőzése után Szauron ereje még töretlen, és Gondort veszi célba. Gandalf és Pippin Gondorba vágtat, hogy felkészítse Denetorth és Minas Tirith lakóit. Théoden... több»

0