2016.02.01 19:53 moov18 Olvasottság: <100x
0

 [REC] koppintás

Úgy látszik, hogy haldokolnak az emberek az álomgyárban, hiszen nincs erejük újat mutatni, valami rendkívülit kreálni és visszafordíthatatlan ötlethiányban szenvednek, így inkább lerövidítik az utat és bevett szokássá vált az utóbbi időben, hogy európai, valamit ázsiai filmekből lopkodják össze magukat, vagy éppen koppintják le az adott mozgóképet, töviről-hegyire, dialógusról-dialógusra. Jelen filmünk esetében sincs ez másként, egy önálló gondolat, egy önálló ötlet sem figyelhető meg benne. A Karantén alapjait, a spanyol [REC], áldoksi horrorjának forgatókönyve adta, amiről már véleményem publikáltam a film oldalán. Ez pedig itt kérem szépen az amerikai remake változata; jelenetről jelentre történő koppintása.

Egyetlen saját elemet sem szőttek bele, próbál ugyan a spanyol riválisának babérjaira törni, viszont úgy elég nehéz valamiből csodát csinálni, ha az adott termékből már korábban csináltak egyet. Az eleje, a közepe illetve a vége maximális egyezést mutat, a cselekményvezetés szintén teljesen hajaz a spanyol verzióra, azt a hatást kelti mintha újraforgatták volna, csupán újabb/bénább színészekkel. Semmi egyedi, semmi plusz. Hiába ezt a filmet láttam először és csak aztán az európai [REC]-et, egyből megfogalmazódott bennem, hogy ez bizony csúnyácska másolási gyakorlat volt.

 [REC] koppintás

Próbál intenzív lenni, próbálja felvenni a versenyt a spanyol riválisával amely egyben az ötletgazda is volt, ugyanakkor nem teljesen sikerül neki. Olyannyira, hogy ez jóval rosszabb és kevésbé élvezhetőbb lett. A riporterlány már-már groteszk módon túljátssza a szerepét, próbál nagyot aratni de átesik a ló túloldalára és ezzel párhuzamosan átcsap egy idétlen hisztériába. Három csillagot érdemel de csupán azért mivel képtelen vagyok szőnyeg alá söpörni a tényt, hogy előbb láttam mint a konkurenciát és akkor pozitív hatást gyakorolt rám, viszont a tudat, hogy ebből már korábban csináltak egyet ami nem mellesleg jobb is, az lényegesen felbőszít!!

60 Karantén  (2008)

horror | katasztrófafilm | thriller

A híradós stáb a tűzoltók életéről, munkájáról készít riportot. Ennek során végigkövetik az egyik egység munkanapját, hogyan telik a szolgálat bent a laktanyában, illetve... több»

0