2016.06.19 15:17 Mehee Olvasottság: <100x
0

Látványfilm

Az előzetesek után nem vártam semmit a filmtől, és nem is kaptam tőle semmit. Volt persze egy kis hiú reményem, elvégre a rendezőtől láttunk már jó alkotásokat (A holló, Dark City), de végül csak egy látványfilm lett belőle. A casting valahogy nem lett az igazi, nem a színészek játékával volt bajom, hanem azzal, hogy egy egyiptomi filmben egy darab egyiptomi nem volt. Ezzel még nem is lenne baj, de ha ragaszkodtak a fehér színészekhez, legalább a barnító krémmel ne spóroltak volna, így elég komikusnak hatott a dolog. Amúgy a színészek rendben voltak, valószínűleg senkinek nem ez lesz élete nagy szerepe, de azért hozták az elvárható szintet.

A történet kifejezetten klisésre sikerült, a karaktereknek sem volt különösebb mélysége, pl. Sethnek az miért jó, hogy anyagi javakkal lehet a túlvilágra jutni? Nem derül ki a motivációja, a trónigényét is letudták a "testvéremet jobban szerették, mint engem" klisével. Meg hát a szokásos szerelem fegyvert is bevetették aztán el volt intézve minden. A párbeszédeknél néha éreztem, hogy ezt most viccesnek vagy menőnek szánták, de inkább kínosnak hatottak végül. Az Asylum filmek is megirigyelhetnék ezt a történetet, mert kb. még azok a filmek is jobban próbálkoznak.

Látványfilm

Ami jól működött, az a látvány, arra nem nagyon lehet panasz, illetve a zenék se voltak rosszak, jól illeszkedett a témához. Sajnos mindkettő tényező hiábavaló, ha fél óra után már alszik az ember rajta.

Összességében ez egy elég gyengécske film lett, amit a látvány és a zene emelt nálam középszerű szintre. Szinte biztos, hogy többet nem fogom megnézni, és az emlékezetemben se fogom pár napnál tovább tárolni. Kár érte, pedig a témában lett volna lehetőség.

akció | fantasy | kaland

Az Egyiptom istenei című akciófilmben Set, a sötétség könyörtelen istene elfoglalta Egyiptom trónját. A birodalomban ezáltal eluralkodott a káosz és a rettegés. Egy maréknyi... több»

0