2018.03.27 12:55 respect the movies Olvasottság: <100x
1

Meglepően jó King filmadaptáció

Szerintem egy igazán jó kis film volt! Nagy rajongója vagyok Stephen Kingnek, kimondottan szeretem a könyveit és emiatt mindig nagy kíváncsisággal nézem meg a könyveiből vagy novelláiból készült filmeket! Sajnos azt a fajta hangulatot ami az írásait jellemzi, elég kevés filmnek sikerült visszaadnia és általában a filmes feldolgozásai is jóval nagyobb számban található gyengébb vagy közepes minőségű alkotások mint a könyveinél! Az Ezüst pisztolygolyók egy kevésbé ismert alkotása Stephen Kingnek nálunk Magyarországon, mert nagyon régen jelent meg magyarul ez a kisregénye egy kevésbé ismert kiadónál és azóta sem került újranyomtatásra, Sajnos!

Viszont maga a film nagyon rendben volt! Amikor először láttam a filmet (na ez sem most volt) már akkor teljesen magával tudott ragadni, mint történetileg, mint színészek és hangulat terén! Az effektek terén is, még a mai szemmel is rendben van a film, hiába több mint egy harminc évvel ezelőtt készített effektekről beszélünk, a farkasember kialakítása akár még egy mai filmben sem nézne rosszul ki! Két olyan dolog volt még a filmben amit megjegyeznék, az egyik: a korához képest elég kemény film lett! Itt az áldozatok lehetnek bárkik, férfiak, nők, gyereket, fiatalok idősek, nem nagyon válogatnak a filmben és ez nekem tetszett, mert ezáltal még félelmetesebb atmoszférát tudtak teremteni! A másik dolog ami kimondottan tetszett, hogy a film elsősorban gyerekszemmel közelíti meg a dolgokat és ez általában igencsak jól működik Stephen Kingnél! Összegezve: egy kimondottan jó King filmadaptációról van szó, aminél minden a helyén van, talán csak azért nem adnám meg az öt csillagot, mert a film nálam sem férne bele a legjobb King adaptációk listájába, de mindenképp ott a helye a filmnek a kedvenceim közt!

horror

Félelem tartja rettegésben az amerikai kisváros lakóit, amikor egymást követik a titokzatos gyilkosságok. Marty a mozgássérült kisfiú biztos abban, hogy egy farkasember állhat a... több»

1