2018.04.24 22:08 Mayolika Olvasottság: <100x
0

A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT! Vegyes érzelmekkel kezdtem neki ennek a filmnek. Akshay Kumar nagy rajongója vagyok, az magától értetődő volt, hogy megnézem, de erősen csóváltam a fejem, amikor megláttam a címét, és belenéztem az előzetesbe. Micsoda eszement ötlet a WC építésről filmet készíteni!

Aztán a film nézése közben eszembe jutott, hogy régebben olvastam egy hírt arról, hogy Indiában két fiatal kislányt megtámadtak, és megöltek, amikor kimentek a mezőre a dolgukat végezni. Akkor kicsit fake-nek tűnt a hír, hiszen olyan felfoghatatlan volt.

Ennek a filmnek a kezdetén egy asszony csapat hajnalban társasági eseményként indul az erdőbe elbújni. Ezt teszik minden nap, és lassan kiderül, hogy a faluban egyáltalán nincs erre szolgáló helység, és az ok nem feltétlenül a szegénység, hanem az ostoba és egészségre káros ősi hagyományok megtartása iránti babona, és elvakultság.

Keshav, (Akshay) az öreglegény ebbe a faluba hozza nehezen meghódított fiatal feleségét, aki tanult lányként elborzadva fedezi fel a helyi szokást. És elkezdi a harcot a falu, és később a férje ellen is. Keshav először megpróbál kitérni a probléma elől, egyik eszement ötlete után a másikkal kísérletezik, de persze mindegyik balul üt ki, mert meg kell értenie, hogy a gyökerekig kell leásni, hogy megmentse a házasságát, és természetesen mire megtalálja a megoldást, megérti a baj nagyságát is.

Akshay valóban egy kicsit koros már a feleséget kereső férfi szerepére, de ebben a filmben azért elég sok célzást is tesznek a korára, valamint némi dramaturgiai indokot is szolgáltatnak a kései házasodásra a babonás papa személyében. A fiatalasszonyt játszó Bhumi Pednekar üdítő jelenség, pillanatok alatt rokonszenvessé válik. Indiai filmekben ritka erős, mondhatni feminista nőt alakít, méghozzá hitelesen.

A film nem kevés kormányzati hátszéllel készült, nyilván abból a meggondolásból, hogy ilyen formában, Akshay Kumarral lehet egy kicsit támogatni a rossz higiéniai szokások változtatásait. Nekem tetszik hogy Akshay ezt is bevállalta. Sőt, úgy látom, a következő

egyik filmje hasonló meggondolásokból az intim betétekről fog szólni.

0