2015.08.17 07:55 Sodanth Olvasottság: <100x
0

Az Erő legyen velünk!

Megkerülhetetlen scifi alapmű. 77-ben sikerült valami olyat alkotni ami addig nem volt. Lucas és csapata (őket nem mindig említik) megalkotta az első igazi szórakoztató látványfilmet, ahol már a szereplők és a sztori fölé emelkednek a vizuális effektek. A történet gyakorlatilag egyszerű mint a faék, Gyuri nem tett mást, mint az amerikai élet egy szeletét, a kalandokra vágyó, csóró útmenti farmergyerek történetét tette át egy egyedülálló scifi környezetbe.

A sw világának sikere nem a színészeken múlott, itt ugyanis Alec Guinness-en kívül mindenki kezdő, hanem a végtelenül egyszerű, de magával ragadó történet és a látvány tökéletes harmóniáján és Lucas innovációján, hogy mert kísérletezni, hallgatott az őt körülvevő profi stábtagokra és ezáltal valami olyat adott a nézőknek, ami addig elképzelhetetlen volt. A karakterek valami fantasztikusak, Obi-Wan, Han Solo, Darth Vader mind mind olyan alakok akiket bármikor felismerünk, idézünk tőlük, rajongunk értük. A történet végig izgalmas, a látványra és a lézerkardokra nem lehet panasz és a végkifejlet, a yavini űrcsata és profi, leginkább a II. világháborúra emlékeztet scifi-sen.

Az Erő legyen velünk!

A sw-n generációk nőttek fel, engem koromnál fogfa csak a felújított változat és az új trilógia tudott elkapni, de meghatározó volt számomra is, ahogy rajtam kívül több milliárd gyereknek és felnőttnek. Hatalmas franchise épült fel köré a rajongók egy egész univerzumot építettek fel regények és video-játékok formájában, megalkotva az sw expanded univerzumát, mely nincs még egy a világon. Bízom benne, hogy az eljövendő generációk is megismerik és értékelik, ugyanis ez a film máig nem veszített semmit az értékéből és a minőségéből. Kötelező!

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Egy messzi-messzi galaxisban egy hercegnő (Carrie Fisher), aki titokban a lázadók egyik fontos alakja, a gonosz és sötét úr, Darth Vader fogságába esik, ám előtte még sikeresen... több»

0