2017.03.03 10:06 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Disney TOP10-es

A kis hableány mára egyértelműen a klasszikus Disney-filmek sorába emelkedett, mégis az a jó ezekkel a produkciókkal, hogy annak ellenére, hogy nem mai darabok (hihetetlen belegondolni, hogy A kis hableány például a születésem előtti évben készült) nem fog rajtuk az idő. A technikai újítások korában, amikor sokkal több effekttel dolgoznak a rajzfilmkészítők, ezeknek a régi daraboknak olyan hangulatuk van, amelyet a mai produkciók nem mindig tudnak visszaadni, a figurákon ugyanis látszódik, hogy valaki saját kezűleg dolgozott rajtuk, még ha ezt számítógéppel meg is erősítették.

A kis hableány is él a megszokott Disney-fogásokkal, ott vannak a főhős cuki kis segítői (ez esetben Ficánka és Sebastian), van jóképű lovag, lázadó hercegnő, szigorú apa, na és persze a főgonosz, aki igyekszik megkeseríteni hőseink életét. Ursula ez esetben is eléggé ijesztőre sikerült (akárcsak az Aladdinban Jaffar a film végén, itt is kapunk egy óriásira nőtt Ursula-szörnyet, érezhető a közös alkotók hatása).

Disney TOP10-es

A dalok ezúttal is elmaradhatatlanok és ikonikusak, főleg a Ringat a víz (amely nem véletlenül nyerte el a legjobb betétdíjnak járó Oscar-díjat). A történet több humoros jelenetet tartalmaz, például amikor az állatok minden erejüket bevetik, hogy megteremtsék Arielnek és szerelmének a romantikus hangulatot a tavon, de az abszolút kedvenc mégis a vérszomjas szakács és Sebastian halál-tánca.

Csak imádni lehet ezeket a történeteket és bár A kis hableány szerintem nem a legjobban sikerült darabja a Disney-univerzumnak, azért az első 10-be mindenképp belefér.

animáció | családi | fantasy | musical | romantikus

Ariel egy kíváncsi fiatal sellőlány, akit többre vágyik a tenger nyújtotta szabadságnál. Apja, Triton király birodalma nem képes mindent megadni a lánynak, aki a felszínre... több»

0