2016.12.16 11:52 mfos
0

Nem maradéktalanul, de nagyon jó film!

Inkább 1 rosszal kezdem: 1 idiótaság van benne, ami engem nagyon zavart, majd ha nézitek pl. a pörölyfejű hajós- részt, akkor látni fogjátok ti is, azt egyértelműen a látvány és a nagyzolás miatt tették be, vagy legalábbis szerintem, sok realitását nem látom.

Akad még néhány furcsa, vagy zavaró rész, főleg a birodalmiak védő-mechanizmusában: ami számomra titok, azt rohadtmód őrizném, ők kevésbé... na mindegy. Néhány benyögés tipikusan amerikai filmekre jellemző módon alakult, ami a víccre akart hajazni, de hát... ki is hagyhatták volna.

Nem maradéktalanul, de nagyon jó film!

Furcsa részek viszont adnak egy másik értelmezést is a filmben.

Írták páran, hogy végre tudnak célozni a rohamosztagosok, ami valóban így van :D , viszont többük még mindig nagyon béna. Tegnap arra jöttem rá, hogy nemhiába nem változtattak ezen a felfogáson még sokat a filmkészítők, könyvírók, hiszen ezzel érzékeltetni lehet, hogy ők besorozott katonák (jó, ha nem is besorozott, de nem is elitkatonák), nem annyira képzettek, jó képességűek, mint a rajtuk felülkerekedő, tapasztaltabb, jobb vagy különlegesebb képességgel rendelkező más emberek.

Ismerőseim szerint is voltak direkt elkövetett hibák a filmben, béna mondatok, gyenge szituációk, hülyén kifacsart reakciók, amelyekkel viszont kicsit átmenetet képeznek a "New Hope" 70-es éve végén forgatott filmben látható, ma már néha hülyeségnek tűnő kijelentésekkel, reakciókkal, stílussal, felfogással...

Átmenet! Na, a filmben nagyon jól megoldották a New Hope irányába történő átvezetést, átmenetet! Annyi kapcsolattal rendelkezik a Zsivány Egyes, hogy öröm duskálni benne! Persze túl sok is néha, már túlcsordultam alkalmanként az infókkal, viszont ez arra ösztönöz, hogy újra megnézzem a filmet. :)

Igen, többször újranézhető és nem csak az akciójelenetek miatt! Szerintem rengeteg kisebb-nagyobb dolog lett a filmben elrejtve és megmutatva, amin csámcsogni lehet és ami kapcsolatos az eredeti trilógiával, azon belül is a "New Hope"-pal!

Sok infó, trilógia... Örülök annak, hogy úgy tűnik, ebből nem folytatásos filmet akartak csinálni, hanem egyet, ahogy a címében is benne van: "Egy SW-történet". Mondjuk annak ellenére, hogy az univerzum eseményei közül egyre, annak is leginkább egy kisebb részére fókuszál a film, sok minden van benne, kicsit sűrű, éppen a fentebb említett sok kapcsolódási pont miatt. Viszont úgy érzem, pont elegendően "sűrű" a film ahhoz, hogy élvezhető és követhető, no meg többször megnézhető legyen :) .

Feliratosan láttam. Mondjuk dupla felirat volt pl. a bolygók megmutatásakor, ami zavart, de amúgy jók a hangok, viszont a fordítás 1-2 helyen szerintem rossz volt, pl. "Captain" = "Százados". Nem ismerem a magyar katonai rangokat, de hallani és olvasni egyszerre a kettőt zavaró. (ez legyen a film legnagyobb hibája :) )

Ha ilyen módon csinálják meg a többi SW filmet, mint ezt (és az ÉBredő Erőt), lehetőleg kihagyva az erőltetett poénokat és a Pörölyfejű hajó-szerű "élményeket", akkor az nagyon örvendetes lesz!

Szóval ajánlom mindenkinek.

akció | kaland | sci-fi

A raboskodó Jyn Erso-t kiszabadítják a lázadók. Amikor a Jyn megtudja, hogy apját fogva tartja a Birodalom, és arra kényszerítik, hogy építsen meg számukra egy mérhetetlen... több»

0