2019.02.18 22:02 Filmdoki Olvasottság: 162x
0

A zsaru visszatér

Harry két év szünet után tért vissza Magnumjával a kezében, hogy ezúttal egy csapat motoros rendőr nyomába eredjen, akik önkényesen szolgáltatnak igazságot. A Magnum ereje nagyobb, akciódúsabb, mint elődje, azonban nem feltétlen jobb. Első megtekintéskor gondolkodás nélkül az eredeti film fölé helyeztem, másodszori megnézésre azonban már szépen előjöttek hibái.

Kezdjük azonban a pozitívumokkal. Szerencsére a film az előző epizódhoz hasonló komoly hangvétellel rendelkezik, így nem fél újfent kicsit moralizálni az igazságszolgáltatás kapcsán. Harry ellenfelei által válaszúthoz érkezik: Meddig lehet elmenni a bűnüldözésben? Önbíráskodhat-e egy rendőr? A történet kifejezetten intelligens, a rosszfiúk kellően emlékezetesek, Harry karaktere pedig szépen lett mélyítve. Mindemellett A Magnum ereje kellően brutális. Szemrebbenés nélkül gyilkolnak benne, az akciók vérprofik, feszültek, finálé pedig fenomenális. A folytatás tehát nagyjából minden téren rátett egy lapáttal az előző részre.

A zsaru visszatér

Mégis, számomra A Magnum ereje nem nyújtotta másodszorra ugyan azt az élményt. A cselekmény esetenként nagyon leül, akad néhány töltelékjelenet, így a játékidőt rendesen meg lehet érezni. És hiába dicsértem Harry karakterének árnyalását, kicsit mintha a film úgy formálná, hogy ő mégiscsak a rendszer hűséges szolgálója, ezzel elveszti személyiségének egy részét, amit az első részben annyira szépen felépítettek.

A Magnum ereje így is egy nagyon izmos folytatás, mely nem csodálom, hogy sokak kedvence a szériából. Férfias, brutális és elgondolkodtató. Harry kalandjai azonban még nem értek véget.

akció | krimi | misztikus | thriller

A San Francisco-i rendőrség két tagját, a bűnözőkkel szembeni durva bánásmódjáról elhíresült Piszkos Harry Callahant és új partnerét egy időre felfüggesztik, és... több»

0