2019.02.19 17:21 Filmdoki Olvasottság: <100x
0

Érdekes zsaruszériából átlagos akciófilm

A Piszkos Harry és A Magnum ereje igazi klasszikusok, melyeket azért jószerével a közönség és a kritikusok is kedveltek. Nem csoda, hogy a '70-es években még egy epizódot kiizzadtak az alkotók. Az már más kérdés, hogy milyen lett a végeredmény.

Bár a film 1976-os, sokszor a '80-as évek B filmjeit idézi. Már maga a történet is ezt sugallja: Harry egy csapat terrorista nyomába ered, akik kifosztottak egy fegyverraktárat és most igazságot akarnak szolgáltatni. Ez a brigád azonban már a nevetségesség határát súrolja. Elég csak rájuk nézni, már tudjuk hogy egy rakás inkompetens bohóccal van dolgunk, akik Skorpió vagy a motoros igazságosztók cipőit sem pucolhatnák meg.

Érdekes zsaruszériából átlagos akciófilm

A sztori ismét igyekszik kicsit érdekesebbé tenni magát, de ezúttal ez is vakvágányra vezet. Harry ugyanis az emancipáció jegyében egy hölgy kollégát kap, aki azt hivatott bizonyítani, hogy a nőknek is van helyük a rendőrségnél. Ennek kapcsán az egyetlen értékelhető momentum, amikor Harry kiakad, hogy csak azért, hogy meglegyen az arány és a feministák is elégedettek legyenek, olyan embereket nem léptethetnek elő, akik éveket húztak le az utcán járőrözve és dolgoztak keményen. Amúgy Callahan új társa nem bír semmi egyéb funkcióval, mint dekoratív utánfutóként követi Harryt és van egy-két hasznosabb megmozdulása.

Akciók terén is vegyes a felhozatal. A film eleji italüzletes hajcihő remek, illetve a leszámolás az Alcatraznál is kellemes, mégis hiányzik belőlük az igazi stílus, dinamizmus. Ezt még tetézi, hogy a rendező egyszerűen nem érzi mikor kell leállni. A San Francisco utcáin történő futkározás izgalmasan indul, de totál el van nyújtva, így igen hamar ez is átcsap unalmasba.

Az igazságosztó egy teljesen átlagos zsarufilm a '70-es évek közepéből. Jó eséllyel, ha nem a Piszkos Harry széria részét képezné, akkor még ennyien sem emlékeznének rá. Míg a széria trilógia volt, addig ez a rész volt a legjövedelmezőbb felvonás. Aztán jött Eastwood, beugrott a rendezői székbe, a '80-as évekhez igazította a karaktert és megmutatta, hogy hogy kell egy tökös és emlékezetes darabot lerakni az asztalra.

akció | krimi | thriller

Callahan felügyelő társa eredetileg az olasz DiGeorgio volt, akivel így, vagy úgy, de képesek voltak úrrá lenni a legképtelenebb helyzeteken is. A két zsaru túlbuzgóságát a... több»

0