2019.03.31 19:49 Kirana80 Olvasottság: <100x
0

Repülj madár, repülj!

Tökéletes film. Most érkezett el a pillanat, hogy láthattam. Így jönnek a filmek. Sodró, igazi, egy pillanatra sem tudja az ember levenni a tekintetét róla. Minden pillanat, minden mondat, arckifejezés jelentőségteljes, helyénvaló. Tele van igazságpillanatokkal, s a számomra eddig csak felsejlő színészeti élettel, s ami mögötte van; szintén igazságok kimondásával. Az általam annyira csodált világ mögötti álarcok eldobása, kinyilatkoztatása, küzdelme finom humorral, néhol szatírával átitatva. Annyira emberi, annyira művészi módon egyaránt megtörténik.

Tökéletes rendezés, operatőri munka, egységes film. Kérdések és válaszok. Mi késztet egy színészt, hogy más bőrébe bújjon? Miért is csodálja az ember ezen embereket, akik ilyen tehetséggel bírnak? Pont ezért. Mert olyat tudnak, amit én vagy más nem. A legnagyobb személyes csodálatom replikája a film. De mindennek ára van. Történetek vannak a történetek mögött. A színészeken csak ámultam, Michael Keaton sosem volt még ennyire mély, Edward Norton hihetetlenül pimasz és kicsit kettős, mégis valamiért szimpatikusan hiteles. Emma Stone bámulatos, érzékeny játéka; korosztályának nem hiába az egyik legjobb színésznője, pont ahogy ismerem, s a filmben, ahogy változik a karaktere, a játéka, kontrasztos, miután valaki tényleg figyel rá, (ilyen az ember), lágyabb lesz. Naomi Watts kisebb szerepe és alakítása is tökéletes. Àlarcokban élünk. Àlarcokat fedünk fel. S közben az Èlet. Színházban s azon túl. Egy színész lemeztelenített rohanása a tömegen? Hát nem ez a színészet? A lelküket adják.

Repülj madár, repülj!

Szimbolikus Birdman. Súgó Birdman. Volt s van Birdman. Létezik. A hangja, a múltja folyamatosan beszél hozzá. Bosszantja, mégis ez segíti a jelen megéléséhez, a sikerhez.

A film hangulatfestése, madár szimbolikája, ahogy szárnyalni, ahogy menni, menni akarunk előre, mindenen túl, messze. A tudatunk, tudatalattink súg, mozgósít. Michael Keaton. Birdman. Repülj csak, repülj madár!

dráma | szatíra | vígjáték

Riggan Thomson (Michael Keaton) hajdanában nagy hírnévnek örvendett a The Birdman filmekben nyújtott alakításának köszönhetően. A stúdió a franchise negyedik részét tervezi,... több»

0