2019.05.10 11:29 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
0

Egy teljesen fölösleges női Bosszúvágy feldolgozás

A Peppermint előzetese megfogott, de maga a történet felvázolásánál és a rendező feltüntetésénél már érezhető volt, hogy ugyan abba a buta - klisés akcióorgiába esünk, mint Pierre Morel korábbi filmjeinél (Gunman, Elrabolva). Utóbbi még sikeres, de nem lehet többször kijátszani ezt a kártyát, amivel egy középkorú színészt egyszemélyes hadsereggé alakít.

A film tartalma és kivitelezése is olyan, hogy a 90-es évek óta évente adnak ki kisebb-nagyobb költségvetésű filmeket ilyen - vagy legalább hasonló - cselekménnyel. Mondhatni a könyökömön jön ki ez a fajta akció zsáner. Erre már nem lehet alapozni egy filmet a mai mozikhoz. A történet, de még a fordulat is fejben már előre jár, ahogy nézem. Abszolút kiszámítható, és bugyuta. A rendőrökről és a kartelltagokról nem is beszélve. Ezek a mű-gengszterségek a sírba visznek, közhelyes – karikatúra jellegű a negatív szereplő, így semmi feszültséget nem tudnak átadni a jelenetei.

Egy teljesen fölösleges női Bosszúvágy feldolgozás

Az egyetlen értékelhető dolog ezen a lerágott csonton, az a kevés akció-jelenet, amit kapunk. Jennifer Garner nem egy szimpatikus színésznő számomra, de mégis a rábízott szerepben remekül helytáll. Nem gondoltam volna, hogy az elején felvázolt, idilli (inkább giccses) családi jelenetekből megismert karakternek még lehetnek jó pillanatai a további játékidőt tekintve, de Garner kisujjból kirázta a bosszúszomjas tekintetet magából, és a bunyók is látványosra sikerültek.

Ahogy Bruce Willisnek sem sikerült új színt vinni a sima bosszútól fűtött filmekbe, úgy Jennifer Garner akciófilmje is könnyen feledésbe tud merülni. Ennél több kell, hogy jó filmről beszélhessünk.

akció | dráma | thriller

Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt... több»

0