2020.04.10 23:35 Robert Langdon Olvasottság: 534x
0

Dier Hard (Bruce Willis nélkül)

Többen is írták, hogy újabb sablonos amerikai akciófilm. Hát igen, az akciófilm korszaka a Die Harddal kezdődött. És még mindig az az egyik legjobb. Ennek ellenére, vagy pont ezért, nekem nagyon bejött ez a film. Egy akciófilmben legyen akció. És ez már vagy 20 éve nem divat. Tisztelet a kivételnek. Na, ebben a filmben bőven van. És szerintem izgalmas is. És hát látni a kb. 30 év különbséget. Mind látványban, mind technikában. Kétlem, hogy John McLean ilyen fegyverek ellen harcolt volna Ronald Reagenért.

Persze nekem se tetszik, ha túl sok a klisé egy filmben, de nélkülük nem biztos, hogy mozifilm hosszúságú lenne. Kellenek bele az okoskodó feljebbvalók, akik miatt sokan meghalnak, meg a poénok is, mert ha nem lennének, unalmas lenne a film. A legjobban az tetszett, hogy szanaszét lőtték a Fehér Házat, és lerombolták fél Washingtont. Ennek meg szeptember 11 feelingje volt. Újraéltem a fiatalkoromat.

Dier Hard (Bruce Willis nélkül)

És akkor rátérek, mi nem tetszik az ilyen filmekben. Csak egy mondat: "Nem tárgyalunk terroristákkal." Akkor minek beszélnek velük egyáltalán? Ha valaki elnök, vagy felelős pozícióban van, az nem csak azt vállalja be, hogy beszélget más vezetőkkel, meg beszédet mond a tv-ben. És ezt nemcsak neki kell tudni, hanem a sorban mögötte állóknak is.

Tehát, ha az én kezembe kerül egy ország sorsa, akkor meghallgatom, hogy mit akarnak, megmondom, hogy ki...ják a s...em, kinyomom a telefont, és addig bombázom a gyönyörű szép Fehér Házunkat, míg az atombiztos bunker is darabokban nem lesz. Nem tárgyalok. Meghal 10 ember a bunkerben, nem baj, megmentettem 100 milliót. Az elnök már nem ember, hanem egy áldozat, ha elkapták. Kap egy szép szobrot, és kész.

Egyébként ezt a szép támadást szerintem nem lehetne megcsinálni, mert sokkal jobban védik azt az épületet, mint a filmben látszik. Plusz külföldi ember nem mehet be a bunkerbe, akármit is parancsolt az elnök.

Na mindegy, az utóbbi 20 év egyik legjobb akciófilmje, persze csak John Wick után. Egyértelmű 5/5.

akció | politikai | thriller

Mike Banning (Gerard Butler) visszavonult titkosügynök, de amikor az elnök (Aaron Eckhart) és családja élete veszélybe kerül, úgy érzi, újra szolgálatba kell állnia. A... több»

0