2020.09.14 16:39 Hámori Balázs Olvasottság: 854x
0

Ritka elmebeteg film

:::CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Csak és kizárólag a film címe miatt vágtam bele ebbe az alkotásba: Az Egészség ellenszere. Nem tudom megmondani, miért keltette fel az érdeklődésemet, talán a sugallat, amit a cím hordoz, hogy itt valami egészen szokatlan és valószínűleg durva dolgot fogok látni (az, hogy durva, enyhe kifejezés).

Ritka elmebeteg film

A film jó hosszú, erre érdemes felkészülni, de egyébként nem tűnt fel, csak utána, mikor direkt megnéztem. A helyszínek tetszettek, habár igazából csak a kastélyt és belsejét látjuk, viszont az nagyon jól nézett ki. A zene nagyrészt átlagos volt, de volt néhány darab, ami a sztorihoz nagyon jól passzolt. A színészek játéka jó volt, mindenki jól hozta a karakterét.

Ahogy említettem, ez nem éppen egy gyerekmese, eléggé elborult az egész, viszont remekül megoldották, mivel nem lehet tudni, mi is folyik itt valójában, csak sejteni lehet, hogy itt valami nagyon nincs rendben. A lényeg, hogy a főszereplő üzleti ügy miatt egyik főnöke után utazik, hogy rávegye, térjen haza, de hol ő maga utasítja vissza, hol az őt kezelő illetékesek, ráadásul hősünket baleset is éri, minek következményeképpen ő is ugyanabba az intézménybe kerül, ahol a főnöke tölti a pihenését, mert nem, nem egy elmegyógyintézetről beszélünk.

Bent léte alatt folyamatosan közelebb jutunk az igazsághoz, de mire hősünk rájön, természetesen késő lesz, így meg kell majd küzdenie a fő genyóval. Na sajnos itt jött ki számomra a film hibája, mert egészen eddig úgymond teljesen valósághűnek tűnt, de itt kiderül, hogy a háttér kicsit természetfelettibb, és ez nem tetszett nekem annyira, meg az, hogy maszk helyett inkább a gépre bízták a megvalósítást, de igazából ennyi negatívumot tudok említeni a filmmel kapcsolatban, ami másoknak lehet, tetszeni fog, csak nekem kicsit lehangoló volt.

Ha ki vagy éhezve valami egészen betegre, ami kicsit se szokványos, vágj bele nyugodtan, viszont ez inkább rétegfilm, szóval teljesen megértem, ha valaki azt mondja utána, hogy ez sz@r volt.

dráma | fantasy | horror | misztikus | sci-fi | thriller

A disztópikus thriller főszereplője egy fiatalember, aki a svájci hegyekben található elhagyatott, de idilli rehabilitációs központba utazik, hogy hazavigye főnökét, de csakhamar... több»

0