2020.09.21 20:10 Kóborló Nézhetetlen Olvasottság: <100x
1

Talán a szerencsének köszönhetően egész jó arányban tudom kikerülni a borzalmas kategóriába eső filmeket, de még így is néhanapján becsúszik egy-két ilyen alkotás. Nos, az 1989-ben készült, Bloodmoon című horrorfilm borzalmasan rossz film lett. Jó ideje már annak, hogy egy filmnél utoljára azt éreztem, hogy erőt kell magamon venni, hogy ne kapcsoljam ki a lejátszását, de ez itt bőven megvolt.

A film története egyszerű, de azért becsapós is, hisz kezdetben minden előjel arra vall, hogy egy slasher horrorhoz lesz szerencséje (ez esetben szerencsétlensége) a nézőjének, de ezt a fajta műfaji besorolását idejekorán el is hagyja a film. Helyette valami egészen más műfaji keverék jön létre, amit viszont kimondottan nehezen lehet befogadni, élvezni meg végképp nehezen. Örömmel mondanám a filmre az amatőr jelzőt, de ezzel meg az amatőr filmeseket bántanám meg, mert a Bloodmoon annyira gyenge szintet képvisel, ami még az amatőrtől is lejjebb található, ezért kicsit utánanéztem, hogy kiknek a nevéhez köthető eme nézhetetlen alkotás.

Talán kezdjük a film történetével, hisz itt található a legtöbb gond! A forgatókönyvéért egy bizonyos Robert Brennan volt a felelős. 1979 óta ír forgatókönyveket olyan sorozatokhoz, mint a Száguldó vipera (1994–1999), Az akciócsoport (1988–1990) és még egy sornyi, ezekhez hasonló sorozathoz készített elvétve forgatókönyvet. Filmes próbálkozása is csak ez az egyetlen egy volt. Ennek fényében annyira már nem lepődök meg a forgatókönyv minőségén, de még így is bántóan gyenge, és elégtelenre vizsgázott az úriember.

Sajnos a rendezés terén sem mondhatjuk jobbnak a helyzetet. A filmet egy bizonyos Alec Mills rendezte, akinek szintén ez volt a debütálása, bár ő még egy filmnél vállalt rendezést 1990-ben, de azóta semmi (talán rájött, hogy ami nem megy, nem kell erőltetni). Ezek ismeretében a színészek sem brillíroztak, de hát teljes mértékben érthető is, ha a készítők nem voltak képesek értelmes karaktereket megírni, vagy a színészi alakításaikat koordinálni. Minden negatívumára még jött a valószínűleg aprópénznek számító gyártási költségvetése is, hisz technikailag is olyan szintet képvisel, mint egy gyengébb tévéfilm.

Sajnos semmi értékelhetőt nem tudnék megemlíteni a filmből, vagy ha mégis, az talán csak annyi, hogy a férfi nézőknek kedveznek pár fedetlen női kebellel, de ezzel slussz és passz. Rém rossz film, messzire kerülendő.

1