2020.11.03 16:15 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

Igazából ennek a filmnek a bemutatása nem igazán fedi a történetet. A film főként vígjáték, és harcművészetet mutat be, de nem mellőzi a drámai befejezést sem. A gyermekek és shaloin kung-fu tudásuk bemutatása remek, és a történet sem rossz, bár a befejezés rossz. Itt a történet bemutatása nem sikerült jól, én kicsit kiegészíteném.

Egy faluban a gyermekek egy templomban nevelkednek, és képzik őket, mert a nagy Chu legyilkolta a szüleiket, és ők árván maradtak. Chu fülébe jut, hogy a gyermekek élnek, ezért meg akarja őket is öletni. Ehhez az egyik tanácsadója lányát is bevetik, aki összebarátkozik a kis tanítványokkal. A végén szegény kislány meghal, és a kisdiákok mestere sem éli túl a támadásokat. Csupán egy segítő szolga marad életben, aki addig a pillanatig nem szólal meg, amíg Chu elé nem kerül. A kislány árulása után megmenti a kis tanítványokat, majd egy medál elárulja, hogy egy barlangban húzódtak meg. Jön a döntő összecsapás, amiben Chu beveti titkos fegyverét, egy repülő gúlát, amiben ő maga van benne. Ezt a gúlát a kis tanítványok nagy nehezen legyőzik, ezzel megszabadulnak Chutól.

Összességében a film története jó, de a rendezés kicsit gyenge, csak közepes. A színészek emelik fel a filmet a közepes kategóriába, és a harcművészet ezen ága az, amit az ember szívesen néz. A hangi és képi effektek is közepes minőségűek. Így csak közepest tudok adni a filmre, mert szerintem túl drámaira csinálták meg. VHS minőségben néztem meg, volt rajta magyar szinkron, de néha nem. A kép minősége a közepes és gyenge színvonalat ütötte meg, de így is élvezhető volt. Igazából szeretem az ilyen régebbi harcművészeti filmeket, van egy hangulatuk, az ütések és mozdulatok, a képtelen ugrások... Szóval nekem tetszik. Bár még erre a filmre senki nem írt kommentet, én igen, mert láttam. :) Üdv, Yosi

1