2020.11.06 10:18 Yosihiro Olvasottság: 257x
2

A Profi

Bármennyire is hihetetlen, csak most néztem meg a végéig ezt a filmet. Bár lehet, kiskoromban láthattam, de nem emlékeztem rá. Belmondo neve persze ismerős, és láttam már tőle filmet, ezért is voltam erre is kíváncsi.

Őszintén megmondom, ez a film csak a zene miatt kap tőlem olyan értékelést, amilyet. A történet maga nem rossz, de a kivitelezése már nem haladja meg a zene színvonalát sem. Már ez első filmkockák árulkodnak arról, hogy itt nem stimmel valami. Elvezetnek minket egy – azt hiszem – afrikai ország igazságügyi törvényszékére, ahol a főhőst "kényszerítik" arra, mit valljon. Aztán ebből a rabságból egy kis segítséggel meg tud szabadulni. Kezdetét veheti a "bosszú".

A Profi

Bár a filmnek ilyesmi mondanivalója van, mégsem lehet érezni a gyűlöletet. Összességében a forgatókönyve jó, de a rendezés már nem. A szereplők nem tudják azt hozni, amit a forgatókönyv ad, így egy közepes teljesítményt láthatunk. A hangi és képi effektek közül a hangot és a zenei alájátszást kell kiemelni, ami szinte tartja a filmet, mivel szinte belehatol az érzelmi világába, és vezeti az embert. Így az osztályzatom három csillag, mert ennél többet nem érdemel ez a film.

Igazából nem éreztem, mi a mondanivalója; talán a bosszú a jó megfogalmazás. Értékei közé tartozik még az, hogy olyan jelenetek vannak benne, amik elgondolkodtatók. Kapunk némi humort, némi kis akciót, de mégis valahogy az érzelmek nem jönnek át, nem lehet érezni, még a kis romantika, szerelem is eltűnik. Marad a bosszú érzése és egy drámai befejezés.

Nekem a film nem tetszett, nem ragadott meg semmi a történetből, ami miatt azt tudnám mondani, hogy de jó volt... Szóval ennyi. Azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a francia filmeket és az olyan megjelenítést, amiben igazából nincs megfogható érzelem. Üdv, Yosi

83 A Profi  (1981)

akció | dráma | krimi | thriller

Josselin Beaumont-ot azzal a titkos megbízással küldik Malagavayba, hogy ölje meg a köztársaság elnökét, a diktátor Yala ezredest. A politikai helyzet azonban megváltozik és a... több»

2