2021.01.08 15:35 Yosihiro Olvasottság: <100x
3

Sárkány

Azt hiszem, azzal kezdeném, hogy ez egy gyermekeknek, vagyis felnőtteknek, vagy inkább mindenkinek ajánlott mese. A történet szép, bár ez elejét kicsit összecsapták szerintem. A középső rész jól sikerült, de a végével nem voltam megelégedve, pedig happy volt minden. Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés jó. A szereplők pluszt nem adtak a filmhez, így az nem tudott olyan magasságokba emelkedni, amire azt mondtam volna, ez igen. A hangi és képi effektek viszont már jól teljesítettek. Így ez az alkotás méltán kapja meg tőlem a négy csillagot.

Mint írtam is, nem is tudom, gyermekeknek való mese, vagy az anyai szeretet mutatja be jobban. A film mondanivalója szerintem az, hogy a csodákban hinni kell, és a szeretet az, ami ezt előidézi. Az anyai gondoskodás nagy vonalakban ott van a filmen láthatatlanul, és a végén a kisfiú visszatér a családhoz, amit, azt hiszem, a legjobban rendeztek meg, érezhető volt a bizalom a kisfiú részéről, hogy elfogadja a családot sajátjának.

Sárkány

A másik fontos tényező, igen, ha a kisfiú elveszíti a szüleit, és az erdőben él, akkor milyen érzelmek, kommunikációkészség alakulhat ki nála. Erre kapunk választ, mikor meglátja a kislányt, aztán már a családdal szinte otthonosan mozog, na ezért ez már tényleg a mese kategória. Gyermeki szemmel ez egy varázslatos mese a sárkánnyal és arról, hogy a család fontos.

Ejtsünk szót a másik nagy főszereplőről, a sárkányról! Komoly érzelmi reakciókat tud a vászonra vinni egy ilyen sárkány a morgással, mosollyal és más gesztikulációval. Azt hiszem, ez tartja fenn a filmet, hogy mikor látják meg az emberek a sárkányt, és hogy fognak hozzá viszonyulni. Vannak, akik fegyvert rántanak, vannak, akik csodálattal nézik, de igazából csak a kisfiú ismeri, hiszen a sárkánnyal eltöltött idő az, ami alapja ennek a filmnek, és az egyik lényege a megismerés, szeretet.

A sárkány óvja, védi, neveli a kisfiút, és ez a kapcsolat az ő számára is egy jó köteléket jelent. Másrészt a sárkány is elvágyik messzire a családjához, de még nem mert a nagy útba belevágni. Miután a kisfiút látja, hogy boldog, eldönti, ő is megkeresi a családját. Szóval ez remek mese. A végkifejlet pedig, a sárkány is családra lel, de a kapcsolat a kisfiúval fennmarad. Látványban is csodálatos alkotás, amit az erdő adhat, az mind szerepel ebben a mesében.

Csak ajánlani tudom mindenki számára, és ha van ezek után kedvünk az erdőbe menni, ne gondolkozzunk, irány a természet, talán találkozunk mi is egy sárkánnyal! Üdv, Yosi

akció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Mr. Meacham egy öreg favágó, aki a környék gyermekeinek hosszú évek óta mesél az erdőben élő sárkányról. Erdész lánya, Grace nem hisz apja meséinek, azonban miután... több»

3