2021.03.09 22:42 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 131x
3

Hová lőjek?

Előre leszögezném, hogy az egyik kedvenc színészem Jonh Travolta, aki sokszínűségével, karizmájával, mimikájával, alkalmazkodókészségével, és mindenekelőtt a filmekben látható alázatával és profizmusával fogott meg. Mindegy, hogy melyik oldalon áll a szerep szempontjából, teszi mindazt hihetetlen profizmussal és tökéletességgel. Robert De Niróról is csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, ezerszer bebizonyította, hogy mindig emlékezetesen játszott, játszik.

A film egy amerikai háborús veteránról és egy szerb katonáról szól, akik a háború végén személyes okok miatt háborút folytatnak egymás ellen. A jump cutok elég hatásosan és drámaian működnek a filmben. Gyorsak és véresek, ijesztők. Pl. amikor Ford átlövi a faháznál Kovac száját a maga készítette faíjjal. Bár kétségtelen, hogy nem teljesen hiteles, de látványnak mindenképpen megfelelő.

Hová lőjek?

A helyszín nagyon szép, vadregényes, igazán szép hely Georgia. Mark Steven Johnson nem túl sok színésszel forgatta le a filmet, ez csak két emberről szólt. Egy face to face, amihez csak két ember kell. A forgatókönyv szépen fel van építve. Kovac és Ford beszélgetései a film folyamán keretbe foglalják az életüket, harcuk okát és miértjét.

Christopher Young zenéje kifejezetten jól passzol az egész filmhez, nagyon jól meg van komponálva. A vége kicsit olyan nyugdíjasra sikerült, persze ezzel nem azt akartam mondani, hogy rossz, csak ritka az ilyen végjáték az ilyen jellegű filmeknél. Reviczky Gábor és Haás Vander Péter szinkronhangja pedig egyszerűen tökéletesre sikerült.

Egyszóval érdemes megnézni annak, aki szereti az ilyesfajta filmeket, természetesen az igényesebb fajtából.

akció | dráma | thriller

A Killing Season egy akciófilm, amely az Appalache-hegységben játszódik, és egy amerikai veteránkatonáról (De Niro) szól, aki visszavonult a mindentől távoli erdei faházába.... több»

3