2021.11.19 18:38 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 137x
1

Diane Lane - imádom!

Diane Lane. Korunk egyik legnagyobb, legtehetségesebb, legbájosabb és legkarakteresebb színésznője, rengeteg jobbnál jobb film sztárja és főszereplője is egyben. Átható tekintet, hamiskás mosoly és gyönyörű szemek... Na igen, nem semmi jelenség Diane...

Hirtelen eszembe jutottak a filmjei, amikben már láttam, mint például a Ha eljönnek a bomberek, ahol egy csodálatos és fiatal énekesnőt alakít, a Gyilkosság lólépésben, Dredd bíró, ahol jó a rucija, a Viharzóna, ott pedig egy átlagos háziasszonyt alakít. De jó volt a Rejtélyek háza című filmben és a Napsütötte Toszkána című romantikus moziban is. Nem is szeretném sorolni a többit, ahol zseniálisan hozta a rá kiszabott karaktert.

Diane Lane - imádom!

De hát nem álmodozni ültem le a gép elé, hanem hogy egy kritikát, vagy más néven egy véleményt fogalmazzak meg a mozifilmről.

Elöljáróban persze megsúgom, hogy az egyik óriási nagy kedvencem, és sok rosszat nem hiszem, hogy fogok írni, tehát ha negatív kritikát akarsz olvasni, bele se kezdj, mert nem éri meg. Kifejezetten nem is a film tartalmát fogom itt lekörmölni, mert minek? Nézzétek meg, ha kíváncsiak vagytok rá. Következzen egy kis felvezetés, vagy más szóval kedvcsináló....

Na szóval! Adva van egy nyomozónő, aki az FBI internetes osztályán dolgozik, ott keresve a bűnözőket. A gép előtt ül, és kollégájával, Griffin Dowddal (Colin Hanks) éjszakánként a világhálón üldözi a gazembereket. Ráadásul többnyire sikerrel. Ám egyszer csak felborul az élete, ami a kisebb baj, de nemsokára veszélybe is kerül. Belecsöppen egy kegyetlen sorozatgyilkos utáni hajszába, ahol nemsokára a kollégái és családtagjai élete (is) lesz a tét. A nyugodt, kiegyensúlyozott élete hamar felborul, és lassan kicsúszik a talaj a lába alól. A pszichopata fiatal férfi, Owen Reilly (Joseph Cross) is zseniálisan hozza a szerepet, egy pillanatra sem zökken ki a karakterből. Nekem a film többi szereplője is nagyon tetszett, pont jól lettek kiválogatva, többek között a nyomozó, Eric Box (Billy Burke), aki már több filmben bizonyította rátermettségét.

A rendező, Gregory Hoblit okosan, tudatosan építette fel a filmet, kiváló zenei alapokkal megtámogatva, köszönhetően Christopher Young kiváló munkájának. A fényképezés is nagyon jól sikerült, kellemes színek, árnyékok, tudatos day-for-night, amit az amerikánusok imádnak. Persze használják is rendesen. Cross-cut, ami nekem nagyon bejövős, és szerintem nagyon hatásos is, persze egy kemény zenei alappal megtámogatva. Megkapó, néha érzelmes, gore és pörgős. Amit a film szerkezete megkíván. Beszippant a mozi, nekem megszűnt az idő, és csak pislogtam, hogy már vége van. A csavar nem erőteljes, mert a gyilkos kiléte hamar kiderül, de itt nem ez a lényeg, ez pont így tökéletes. Egyszóval egy kifejezetten jól sikerült film, amit bűn lenne kihagyni. A szereplők és a mozi története miatt...

Nekem könnyű dolgom van! Belehuppanok a kedvenc fotelembe, eszem a jó puha házi vajas pogácsát, és iszom hozzá a jó meleg citromos, citromfüves, mentás teámat. A megszokott és kedvenc márkámat... Így jó. Pont jó. Legalább annyira, mint a film.

Hajrá, ti is kezdjétek el...

Persze öt csillag. Négy a filmnek és egy Diane Lane asszonynak. Mert megérdemli.

krimi | misztikus | thriller

Az FBI szervezetében létezik egy ügyosztály, ami az internetes bűnözésre specializálódott. Jennifer Marsh titkosügynök társával együtt felfigyel egy weboldalra, aminek az... több»

1