2021.12.06 18:59 L.Regina Olvasottság: 102x
2

Farkasok közt...

Igazán minőségi történelmi sorozat, nagyon imádtam. A történelem mellett egy másik általam szeretett témáról is szól a sorozat, ami nem más, mint a politika. Bizony, ez a sorozat nem másról szól, mint kőkemény, kegyetlen politikáról. És sokat nem változott az évek alatt. Az emberek átverik egymást, ármánykodnak, mindig 2 lépéssel előre kell gondolkozni. Thomas Cromwell zseniális figura, rettenet eszes, és olyan szövegeket nyom, hogy az hihetetlen. Játszik az emberekkel, tudja kivel hogy kell bánni. Máshogy áll hozzá a királyhoz, a királynőhöz, papokhoz. Mindig eléri, amit akar, vagy így, vagy úgy.

A sorozat jól nyúl a korszakhoz, végre nincs túlromantikázva, mint máshol. Csak mert ez az időszak minden, de nem romantikus. VIII. Henrik erős, de nem túl okos uralkodó volt, aki szembement az egyházzal, hogy megpróbáljon fiú utódot szerezni. Ezzel viszont sokakat felbosszantott, és Anglia egy igen instabil politikai helyzetbe került.

Farkasok közt...

A helyszínek szépek, a ruhák gyönyörűek, a zenét imádtam, az a lant valami csodás volt. Az összes szereplő érdekes volt, nyilván Cromwell volt a kedvencem, de a király is egy egyéniség, ha úgy vesszük. Mark Rylance a vártetőt is lejátszotta a képernyőről, annyira jó volt, de Damian Lewisra sem lehet panasz. Annát is kedveltem, erős, határozott nő volt, elképzelésekkel. A vesztét pedig csak az okozta, hogy nem tudott fiút szülni. Claire Foy remekül játszotta el.

Igazán nagy kedvencem lett a sorozat, képes lettem volna még tovább is nézni, de azért tetszett a lezárás, körbeért szépen a történet.

dráma | életrajzi | történelmi

1529-et írunk VIII. Henrik uralkodik Aragóniai Katalinnal oldalán, egyelőre még mindig fiú örökös nélkül. Már két éve kérleli a pápát, hogy bontsa fel a frigyüket, ám még... több»

2