2022.02.16 18:50 Lazók György Olvasottság: <100x
2

Az utcai kosarasok világa

Ron Sheltont egykor úgy tartották számon, mint a sportfilmek mesterét. A megtisztelő címet elsősorban a Baseball bikákkal érdemelte ki, amely bátran eltért a bevett kliséktől. Visszatérése a műfajhoz két utcai kosaras történetét meséli el, akik hol másokat, hol egymást verik át.

Shelton ragyogóan szolgálja ki a közönséget remek dumákkal és látványos meccsekkel, miközben járja a maga egyéni útját. Főszereplői közel se makulátlanok, ám pont ez teszi érdekessé és emberivé őket. Wesley Snipes és Woody Harrelson világbajnok párost alkotnak. A filmet nem is lehet másokkal elképzelni! Sorozatosan összeütköző, egymást ugyanakkor nagyszerűen kiegészítő egyéniségük, szikrázó szópárbajaik, szűnni nem akaró dinamikát teremtenek, melyet élvezet figyelni. Nehéz eldönteni, kinek szurkoljunk, mikor bajuszt akasztanak, pedig nem is az a fő, hogy melyikük nyer. Shelton kiváló történetmesélőként rendre felborítja az egyensúlyt köztük. Mindketten szívják egymás vérét megállás nélkül, mégis jellemük, körülményeik rendre olyan helyzetbe sodorják őket, hogy szükségük lesz a másik segítségére.

Az utcai kosarasok világa

A Zsákolj, ha tudsz! alapvetően egy laza kis vígjáték, de ennek keretében ügyesen be tudja mutatni az utcai kosarasok világát. Sheltonnál, ahogy máskor, most sincs garancia arra, hogy a főszereplő elnyeri majd jutalmát a bombanővel együtt egy mindent eldöntő végső összecsapásban. Jól tudja, hogy az élet ennél komplikáltabb tud lenni. Az író-rendező nem fél belemenni meredek témákba, és fifikásan vált nézőpontot bőrszínre és nemre való tekintet nélkül, hogy végül megértsük, olykor a győzelem is lehet vereség.

dráma | sportfilm | vígjáték

Sidney és Billy, a színesbőrű és a fehér kosaras egyesítik erőiket, hogy megduplázzák nyerési esélyüket a hírhedt utcai kosárlabda versenyen. több»

2